COCA D’OLIVES NEGRES
COCA D’OLIVES NEGRES
Una
coca que ens pot servir per a fer excel·lents entrepans freds o calents per a
berenar o per a sopar.
INGREDIENTS:
ü 400
gr. de farina de força
ü 40
gr. de llevat de forner
ü ½
culleradeta de sal
ü 50
gr. de llet
ü 50
gr. d’oli d’oliva
ü 150
gr. d’aigua
ü 100
gr. de pasta d’olivada
ELABORACIÓ:
Desfeu
el llevat en un got amb l’aigua.
En un
bol prou gran poseu la farina, la sal, la llet, l’oli, la pasta d’olivada i
l’aigua amb el llevat. Feu una massa amb
les mans sucades amb oli o bé amb l’ajut d’una pastadora mecànica, fins que tot
plegat sigui una massa compacta. Suqueu
amb oli un motlle circular d’uns 20 centímetres de diàmetre i que pugui anar al
forn. Poseu la massa a dins i
treballeu-la una mica amb els dits fins que ocupi tot el motlle. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar a
temperatura ambient fins que dobli el seu volum (aproximadament 1 hora i
mitja). Preescalfeu el forn a 200º i un
cop calent coeu la coca durant 25-30 minuts.
Deixeu-la refredar i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si us
en sobra, podeu congelar-la com si fos pa.
Podeu
preparar deliciosos entrepans farcint-la amb tomàquet, formatge fresc, rúccula,
o qualsevol ingredient que us vingui de gust.
Si és
del vostre gust, podeu afegir a la massa alguna herba aromàtica com orenga o
romaní.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada