COCA D’OLIVES NEGRES


COCA D’OLIVES NEGRES

Una coca que ens pot servir per a fer excel·lents entrepans freds o calents per a berenar o per a sopar.

INGREDIENTS:

ü  400 gr. de farina de força
ü  40 gr. de llevat de forner
ü  ½ culleradeta de sal
ü  50 gr. de llet
ü  50 gr. d’oli d’oliva
ü  150 gr. d’aigua
ü  100 gr. de pasta d’olivada

ELABORACIÓ:

Desfeu el llevat en un got amb l’aigua.
En un bol prou gran poseu la farina, la sal, la llet, l’oli, la pasta d’olivada i l’aigua amb el llevat.  Feu una massa amb les mans sucades amb oli o bé amb l’ajut d’una pastadora mecànica, fins que tot plegat sigui una massa compacta.  Suqueu amb oli un motlle circular d’uns 20 centímetres de diàmetre i que pugui anar al forn.  Poseu la massa a dins i treballeu-la una mica amb els dits fins que ocupi tot el motlle.  Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum (aproximadament 1 hora i mitja).  Preescalfeu el forn a 200º i un cop calent coeu la coca durant 25-30 minuts.  Deixeu-la refredar i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:


Si us en sobra, podeu congelar-la com si fos pa. 
Podeu preparar deliciosos entrepans farcint-la amb tomàquet, formatge fresc, rúccula, o qualsevol ingredient que us vingui de gust.
Si és del vostre gust, podeu afegir a la massa alguna herba aromàtica com orenga o romaní.


Comentaris

Les més populars