VERAT MARINAT
VERAT MARINAT
Bona
època per a menjar peix blau, sempre beneficiós per la salut i de sabors
espectaculars. Avui una recepta per aquests propers dies de calor que esperem
que arribin.
INGREDIENTS:
ü 4
Verats
ü 200
cl de vi blanc sec
ü 50
cl. de vinagre de xerès
ü 1
cullerada de sal gruixuda
ü 2
cullerades de pebre negre mòlt
ü 1
cullerada de pebre vermell dolç
ü 4
grans d’all
ü 1
llima
ü Julivert
ü Oli
d’oliva suau
ELABORACIÓ
Demaneu
a la peixateria que us netegin els verats de cap i espines, deixant dos filets
el més net possible. Barregeu el vi, el vinagre, els pebres i la sal tot
remenant per emulsionar-ho. Amb aquest preparat cobriu els filets de verat i
deixeu que marinin unes 5 hores. Passat aquest temps traieu-los del marinat,
escorreu-los una mica i poseu-los en una safata coberts d’oli, amb l’all
laminat i el julivert picat. I així el podeu conservar a la nevera uns cinc o sis
dies.
En
el moment de servir-ho escorregueu l’oli i ratlleu al damunt una mica de pela
de llima.
RECOMANACIONS:
Per
seguretat sanitària i com que és un peix cru, més val que un cop net el tingueu
uns dies al congelador.
Si
no teniu llima també podeu fer servir llimona
Pot
ésser una tapa, un aperitiu, acompanyar amanida, però sempre serà ben rebut.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada