VERAT MARINAT


VERAT MARINAT


Bona època per a menjar peix blau, sempre beneficiós per la salut i de sabors espectaculars. Avui una recepta per aquests propers dies de calor que esperem que arribin.

INGREDIENTS:

ü  4 Verats
ü  200 cl de vi blanc sec
ü  50 cl. de vinagre de xerès
ü  1 cullerada de sal gruixuda
ü  2 cullerades de pebre negre mòlt
ü  1 cullerada de pebre vermell dolç
ü  4 grans d’all
ü  1 llima
ü  Julivert
ü  Oli d’oliva suau

ELABORACIÓ

Demaneu a la peixateria que us netegin els verats de cap i espines, deixant dos filets el més net possible. Barregeu el vi, el vinagre, els pebres i la sal tot remenant per emulsionar-ho. Amb aquest preparat cobriu els filets de verat i deixeu que marinin unes 5 hores. Passat aquest temps traieu-los del marinat, escorreu-los una mica i poseu-los en una safata coberts d’oli, amb l’all laminat i el julivert picat. I així el podeu conservar a la nevera uns cinc o sis dies. 
En el moment de servir-ho escorregueu l’oli i ratlleu al damunt una mica de pela de llima.

RECOMANACIONS:

Per seguretat sanitària i com que és un peix cru, més val que un cop net el tingueu uns dies al congelador.
Si no teniu llima també podeu fer servir llimona
Pot ésser una tapa, un aperitiu, acompanyar amanida, però sempre serà ben rebut.

Comentaris

Les més populars