COCA DE RATAFIA


COCA DE RATAFIA



El millor per gaudir d’una bona ratafia es acompanyar-la amb un tallet d’aquesta deliciosa coca.

INGREDIENTS:

  •   200 gr. de farina
  •   200 gr. de sucre
  •   5 ous grans
  •   100 gr. de panses
  •   125 gr. d’oli d’oliva
  •   125 gr. de ratafia
  •   1 sobre de llevat en pols
  •   Sal
  •   Mantega per untar el motllo
  •   (Optatiu) nous i sucre

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar les panses amb la ratafia un parell d’hores .
Separeu les clares dels rovells i tireu 100 gr. de sucre als rovells i 100 gr. de sucre i un polsim de sal a les clares.
Munteu les clares fins que estiguin a punt de neu i els rovells fins que comencin a blanquejar.
En un altre bol barregeu la ratafia, l’oli, la farina tamisada i el llevat.  Quan estigui ben remenat, incorporeu-hi els rovells i les clares, amb cura de que es desmuntin el mínim possible i per acabar afegiu-hi les panses mirant de distribuir-les  per tota la massa.
Prepareu un motlle amb mantega i farina i aboqueu-hi el preparat.
Coeu-ho a 180º durant uns 45 minuts.
Deixeu refredar i desemmotlleu .

RECOMANACIONS:

 Quan faltin uns 15 minuts de cocció, podeu mullar la coca amb ratafia  posar-hi unes nous al damunt i una mica de sucre, i continuar la cocció.  Quedarà més maca de presència i molt més saborosa.
 



Comentaris

Les més populars