COCA DE RATAFIA
COCA DE RATAFIA
El millor per gaudir d’una bona ratafia es
acompanyar-la amb un tallet d’aquesta deliciosa coca.
INGREDIENTS:
- 200 gr. de farina
- 200 gr. de sucre
- 5 ous grans
- 100 gr. de panses
- 125 gr. d’oli d’oliva
- 125 gr. de ratafia
- 1 sobre de llevat en pols
- Sal
- Mantega per untar el motllo
- (Optatiu) nous i sucre
ELABORACIÓ:
Poseu a rehidratar les panses amb la ratafia un
parell d’hores .
Separeu les clares dels rovells i tireu 100 gr. de
sucre als rovells i 100 gr. de sucre i un polsim de sal a les clares.
Munteu les clares fins que estiguin a punt de neu i
els rovells fins que comencin a blanquejar.
En un altre bol barregeu la ratafia, l’oli, la
farina tamisada i el llevat. Quan
estigui ben remenat, incorporeu-hi els rovells i les clares, amb cura de que es
desmuntin el mínim possible i per acabar afegiu-hi les panses mirant de
distribuir-les per tota la massa.
Prepareu un motlle amb mantega i farina i aboqueu-hi
el preparat.
Coeu-ho a 180º durant uns 45 minuts.
Deixeu refredar i desemmotlleu .
RECOMANACIONS:
Quan faltin uns 15 minuts de cocció,
podeu mullar la coca amb ratafia
posar-hi unes nous al damunt i una mica de sucre, i continuar la cocció.
Quedarà més maca de presència i molt més
saborosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada