ASSORTIT D’HUMMUS (Tradicional, de remolatxa i d’alvocat)

 

ASSORTIT D’HUMMUS  (Tradicional, de remolatxa i d’alvocat)


L’hummus és un plat tradicional del Pròxim Orient, des de Grècia fins a Aràbia, incloent-hi Xipre, Turquia, Armènia, Líban, Síria, Palestina i Israel. La base són cigrons aixafats amb una pasta de Sèsam torrat (Tahina), oli, i diferents espècies segons la recepta.  S’ha fet molt popular entre nosaltres i pot ser un bon aperitiu per a les taules de les pròximes festes.

 

INGREDIENTS:

Hummus tradicional:

  •   500 g de cigrons cuits
  •   El suc de mitja llimona
  •   1 cullerada de Tahina
  •   Una culleradeta de comí molt
  •   4 grans d’all
  •   Sal i oli d’oliva
  •   Pebre vermell (per empolsinar al damunt en el moment de servir-ho)

 

Hummus de remolatxa:

  •   400 g de cigrons cuits
  •   200 g de remolatxa cuita
  •   El suc de mitja llimona
  •   1 cullerada de Tahina
  •   Una culleradeta de comí molt
  •   2 grans d’all
  •   Sal i oli d’oliva

Hummus d'alvocat:

  •   400 g de cigrons cuits
  •   3 alvocats
  •   El suc d'una llimona
  •   1 cullerada i ½ de Tahina
  •   Una culleradeta de comí molt
  •   2 grans d’all
  •   Sal i oli d’oliva

 

ELABORACIÓ:

En tots els casos l’elaboració és similar,  poseu tots els ingredients en un pot per a batedora mecànica i tritureu-ho fins a tenir una pasta cremosa, ajusteu de sal i espècies i ja el podeu servir.

 

RECOMANACIONS:

Si bé tradicionalment els ingredients s’aixafen amb un morter o amb una forquilla, per nosaltres el molt més fàcil fer servir un braç mecànic i a més pots aconseguir una textura més cremosa.

La quantitat d’oli servirà per ajustar el punt de cremositat que més us agradi.

Actualment, es fan hummus de molts productes, però aquest tres, a més del seu exquisit sabor ompliran de color la vostra taula.

 

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars