GREIXONERA DE BROSSAT


GREIXONERA DE BROSSAT


Pastisseria tradicional mallorquina, on a més de conèixer una recepta, també aprenem dos mots del català a l’estil de Mallorca.

GREIXONERA: 

Cassola de fang molt utilitzada a la cuina mallorquina i que també dóna nom als plats que es cuinen amb ella.

BROSSAT: 

Derivat de la llet que recorda el mató.

INGREDIENTS:

  •   1 Kg de mató  (a l’original era brossat )
  •   200 gr. de sucre
  •   20 cl. de llet
  •   7 ous
  •   la pela ratllada de dues llimones
  •   1 culleradeta de cafè de canyella en pols
  •   Mantega i farina per a preparar el motlle o la greixonera

ELABORACIÓ:

Si no teniu greixonera, prepareu un motlle per a pastissos amb mantega i farina i reserveu-lo.
Traieu, amb una escorredora, tota l’aigua que pugueu del mató i poseu-lo en un bol fondo.  Afegiu-hi,  el sucre, la llet, els ous, la pela de la llimona ratllada i la canyella en pols, i amb l’ajut d’una batedora de barnilles, remeneu-ho tot plegat fins a obtenir una crema el més lliure de grumolls possible.
Aboqueu aquesta crema dins del motlle que teniu preparat i coeu-ho a 180º fins que estigui cuit i la part del damunt agafi color fosc, aproximadament 40/45 minuts.
Deixeu refredar abans de desemmotllar i servir.

RECOMANACIONS:

A Mallorca acostumen a servir aquest dolç acompanyat de melmelada  o de gelatina de fruites

Comentaris

Les més populars