GREIXONERA DE BROSSAT
GREIXONERA DE BROSSAT
Pastisseria
tradicional mallorquina, on a més de conèixer una recepta, també aprenem dos
mots del català a l’estil de Mallorca.
GREIXONERA:
Cassola de fang molt utilitzada a la cuina mallorquina i que també dóna nom als
plats que es cuinen amb ella.
BROSSAT:
Derivat de la llet que recorda el mató.
INGREDIENTS:
- 1 Kg de mató (a l’original era brossat )
- 200 gr. de sucre
- 20 cl. de llet
- 7 ous
- la pela ratllada de dues llimones
- 1 culleradeta de cafè de canyella en pols
- Mantega i farina per a preparar el motlle o la greixonera
ELABORACIÓ:
Si no
teniu greixonera, prepareu un motlle per a pastissos amb mantega i farina i
reserveu-lo.
Traieu,
amb una escorredora, tota l’aigua que pugueu del mató i poseu-lo en un bol
fondo. Afegiu-hi, el sucre, la llet, els ous, la pela de la
llimona ratllada i la canyella en pols, i amb l’ajut d’una batedora de
barnilles, remeneu-ho tot plegat fins a obtenir una crema el més lliure de
grumolls possible.
Aboqueu
aquesta crema dins del motlle que teniu preparat i coeu-ho a 180º fins que
estigui cuit i la part del damunt agafi color fosc, aproximadament 40/45
minuts.
Deixeu
refredar abans de desemmotllar i servir.
RECOMANACIONS:
A
Mallorca acostumen a servir aquest dolç acompanyat de melmelada o de gelatina de fruites
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada