COSTELLES DE PORC AMB SALSA TERIYAKI


COSTELLES DE PORC AMB SALSA TERIYAKI



Per aquests dies un toc de cuina oriental sempre sorprèn als nostres convidats.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de costelles de porc
ü  ½ tassa (de cafè amb llet) de salsa de soja
ü  2 tasses d’aigua
ü  1 culleradeta (de cafè) de gingebre en pols
ü  ½ culleradeta d’all en pols
ü  10 cullerades (soperes) de sucre morè
ü  4 cullerades de mel
ü  2 cullerades de farina de blat de moro

ELABORACIÓ:  

Coeu les costelles de porc per que estiguin toves, es pot fer a la graella o bullint-les amb aigua amb una mica de sal durant uns 45 minuts. Retireu-les del foc i deixeu que es refredin.
Per preparar la salsa, dissoleu la farina de blat de moro en l’aigua freda, afegiu-hi posteriorment la resta d’ingredients i escalfeu-ho tot plegat fins que estigui tot ben emulsionat.
Poseu la carn en un bol, cobriu-la amb la salsa i deixeu-la marinar durant 30 minuts (com a mínim) a la nevera.
Poseu-hi un raig d’oli en una cassola i deureu per les costelles de porc, després afegiu-hi la salsa de la marinada, i coeu-ho tot plegat fins que la salsa hagi reduït i la consistència sigui del vostre gust.
I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Es pot acabar el plat empolsinant al damunt unes llavors de sèsam torrades.
Aquesta salsa admet moltes variants com el vinagre d’arròs, el vi dolç, etc. Però sempre es tracta de jugar amb el dolç, el salat i la omnipresent salsa de soja   

Comentaris

Les més populars