ESPÀRRECS BLANCS CUITS A CASA
ESPÀRRECS BLANCS CUITS A CASA
Estem acostumats a menjar els espàrrecs blancs en
conserva, però si és temporada val la pena fer-ho nosaltres, són una delícia
gastronòmica de fàcil elaboració.
INGREDIENTS:
- Un manat d’espàrrecs blanc
- ½ llimona
- Una cullerada de sal
ELABORACIÓ:
Talleu uns dos o tres dits de la part més gruixuda dels
espàrrecs, es la més dura i fibrosa. Després peleu-los amb un pelador com si
fossin pastanagues.
Prepareu una cassola amb abundant aigua amb sal i la
llimona. Quan estigui bullint introduïu els espàrrecs i coeu-los fins que
estiguin al dente, aproximadament entre 15 i 30 minuts en funció del gruix i el tendre que siguin els espàrrecs. Els
aneu punxant amb un escuradents per veure si estan cuits i els aneu retirant
d’un en un quan els veieu cuits.
Deixeu que es refredin i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Els podeu acompanyar com més us agradi, maonesa, pernil,
Ou dur, un raig d’oli i fins i tot cuinar-los.
Tingueu cura de treure’ls de la cassola quan estiguin al
dente, ja que un cop fora i fins que es refreden, continuen coent i quedarien
massa cuits.
Amb la part que heu tallat al principi sempre podeu fer
una sopa o una crema, però caldrà colar-la, perquè igual que les carxofes tenen
molts fils.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada