ESPÀRRECS BLANCS CUITS A CASA

 

ESPÀRRECS BLANCS CUITS A  CASA

 

Estem acostumats a menjar els espàrrecs blancs en conserva, però si és temporada val la pena fer-ho nosaltres, són una delícia gastronòmica de fàcil elaboració.

INGREDIENTS:

  •   Un manat d’espàrrecs blanc
  •   ½ llimona
  •   Una cullerada de sal

ELABORACIÓ:

Talleu uns dos o tres dits de la part més gruixuda dels espàrrecs, es la més dura i fibrosa. Després peleu-los amb un pelador com si fossin pastanagues.

Prepareu una cassola amb abundant aigua amb sal i la llimona. Quan estigui bullint introduïu els espàrrecs i coeu-los fins que estiguin al dente, aproximadament entre 15 i 30 minuts en funció del gruix  i el tendre que siguin els espàrrecs. Els aneu punxant amb un escuradents per veure si estan cuits i els aneu retirant d’un en un quan els veieu cuits.

Deixeu que es refredin i ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Els podeu acompanyar com més us agradi, maonesa, pernil, Ou dur, un raig d’oli i fins i tot cuinar-los.

Tingueu cura de treure’ls de la cassola quan estiguin al dente, ja que un cop fora i fins que es refreden, continuen coent i quedarien massa cuits.

Amb la part que heu tallat al principi sempre podeu fer una sopa o una crema, però caldrà colar-la, perquè igual que les carxofes tenen molts fils.   

Comentaris

Les més populars