BACALLÀ AMB ARRÒS CALDÓS D’ESCOPINYES

BACALLÀ AMB ARRÒS CALDÓS D’ESCOPINYES



L’arròs i el bacallà són dos grans productes que es poden combinar de mil maneres.  Tingueu present aquesta proposta.

 INGREDIENTS:

ü  4 talls de morro de bacallà dessalat
ü  1 grapat d’escopinyes
ü  1 tomàquet
ü  1 ceba
ü  2 grans d’all
ü  1 nyora
ü  1 got de vi blanc
ü  1.5 l de fumet (brou de peix)
ü  350 g. d’arròs
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

 ELABORACIÓ:

Poseu la nyora dins el got de vi blanc perquè es rehidrati.  A la cassola on farem l’arròs, poseu-hi un bon raig d’oli, i quan sigui calent, fregiu-hi els talls de bacallà, començant pel cantó de la pell, durant 3 minuts.  Aneu girant els talls i quan els tingueu marcats per tots els cantons, retireu-los i reserveu-los.  A la mateixa cassola, fregiu-hi la ceba i l’all  a foc lent fins que estigui transparent.  Després afegiu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i tallat petit.  Afegiu-hi també la carn de la nyora ja rehidratada, i coeu-ho tot plegat fins que el tomàquet estigui cuit.  Tireu-hi el vi blanc i deixeu que redueixi.  Per acabar, incorporeu-hi el brou de peix.  Quan el brou arranqui el bull, tireu-hi l’arròs.  Quan porti 10 minuts de cocció, incorporeu-hi les escopinyes, i quan calculeu que li falten 5 minuts a l’arròs, poseu-hi els talls de bacallà.  Un cop cuit, retireu-lo del foc i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Per tal de garantir que les escopinyes no tenen sorra, es poden obrir al vapor en un pot apart i incorporar-les un cop obertes, i colar el suc que deixen 

Comentaris

Les més populars