CODONYAT
CODONYAT
El rei dels postres de tardor.
INGREDIENTS:
- Codonys
- Sucre morè
- 1 branqueta de canyella
- 1 llimona
ELABORACIÓ:
Traieu el borrissol que tenen els codonys, tot
fregant-los amb un fregall, o encara millor amb una nana. Renteu-los i obriu-los per treure’ls la
grana. Talleu-los a tallets petits i
poseu-los en una cassola amb el sucre morè, en una proporció de 2/3 parts del
pes del codony, en sucre. Deixeu-ho
reposar unes 8 o 10 hores. D’aquesta
manera, farem que el codony estigui més tou a l’hora de coure’l, i es faci més
ràpid. Passat aquest temps poseu la
cassola al foc, amb un foc suau, el suc de la llimona i la branca de
canyella. Coeu-ho tot a foc suau fins
que el codony sigui tou i fosc, aproximadament 1 hora o hora i quart, remenant
tot sovint. Traieu la branca de canyella
i tritureu-ho amb una batedora fins que quedi un puré espès. Col·loqueu-lo en terrines o motllos, i
deixeu-lo refredar.
RECOMANACIONS:
La quantitat de sucre pot variar segons el gust de
cadascú, oscil·lant entre igual pes de codony que de sucre o la meitat de sucre
que de codony.
Una altra variació seria coure les granes que hem
tret, amb aigua durant mitja hora o tres quarts i afegir aquesta aigua a la
cocció del codony, per aprofitar la gelatina que porten les granes.
No us oblideu d’acompanyar el codony amb un bon
formatge.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada