CODONYAT


CODONYAT


El rei dels postres de tardor.

INGREDIENTS:

  •  Codonys
  •   Sucre morè 
  •   1 branqueta de canyella
  •   1 llimona


ELABORACIÓ:

Traieu el borrissol que tenen els codonys, tot fregant-los amb un fregall, o encara millor amb una nana.  Renteu-los i obriu-los per treure’ls la grana.  Talleu-los a tallets petits i poseu-los en una cassola amb el sucre morè, en una proporció de 2/3 parts del pes del codony, en sucre.  Deixeu-ho reposar unes 8 o 10 hores.  D’aquesta manera, farem que el codony estigui més tou a l’hora de coure’l, i es faci més ràpid.  Passat aquest temps poseu la cassola al foc, amb un foc suau, el suc de la llimona i la branca de canyella.  Coeu-ho tot a foc suau fins que el codony sigui tou i fosc, aproximadament 1 hora o hora i quart, remenant tot sovint.  Traieu la branca de canyella i tritureu-ho amb una batedora fins que quedi un puré espès.  Col·loqueu-lo en terrines o motllos, i deixeu-lo refredar.

RECOMANACIONS:

La quantitat de sucre pot variar segons el gust de cadascú, oscil·lant entre igual pes de codony que de sucre o la meitat de sucre que de codony.
Una altra variació seria coure les granes que hem tret, amb aigua durant mitja hora o tres quarts i afegir aquesta aigua a la cocció del codony, per aprofitar la gelatina que porten les granes.
No us oblideu d’acompanyar el codony amb un bon formatge.

Comentaris

Les més populars