PASTÍS D’ANIVERSARI (MARQUESA DE XOCOLATA I GALETA)


PASTÍS D’ANIVERSARI  (MARQUESA DE XOCOLATA I GALETA)



Un pastís ideal per a qualsevol celebració, que a més del seu excel·lent sabor te l’avantatge de que no cal forn per a la seva elaboració.

INGREDIENTS:

Per a la massa de galeta:

  •   200 gr. de galetes maria
  •   150 gr. de mantega

Per al farcit de trufa:

  •   500 gr. de cobertura de xocolata
  •   200 gr. de mantega
  •   250 ml. de nata líquida
  •   50 ml de licor de taronja
  •   1 cullerada de cacau en pols

Per a la cobertura:

  •   150 gr. de cobertura de xocolata
  •   100 gr. de mantega

ELABORACIÓ:

Prepareu la massa de galeta barrejant la mantega a punt de pomada amb les galetes triturades fins  tenir una massa homogènia. Deixeu refredar i esteneu-la en una planxa d’una mica menys d’un cm. de gruix, i feu discos de la mida del motlle que fareu servir. 
Prepareu el farcit de trufa, escalfant la nata líquida amb la mantega i el licor de taronja, quan estigui calent  (no cal que bulli) incorporeu-hi la cobertura de xocolata i el cacau en pols i remeneu-ho fins tenir una massa uniforma.
Agafeu un motlle dels que es poden desmuntar i aneu intercalant una capa de galeta i una de farcit de trufa, fins que tingueu l’alçada desitjada, i mireu de fer l’últim pis amb farcit de trufa i deixeu-ho refredar una hora aproximadament.
Per acabar, prepareu la cobertura desfent la xocolata i la mantega.  Quan sigui líquida, desemmotlleu el pastís i utilitzeu la cobertura per cobrir-lo totalment.  Deixeu-lo refredar fins que la cobertura sigui sòlida, i decoreu-lo al vostre gust.

RECOMANACIONS:

Per decorar, podeu fer quenelles o boles amb el mateix farcit de trufa.

Comentaris

Les més populars