PASTÍS D’ANIVERSARI (MARQUESA DE XOCOLATA I GALETA)
PASTÍS D’ANIVERSARI (MARQUESA DE XOCOLATA I GALETA)
Un pastís ideal per a qualsevol celebració, que a
més del seu excel·lent sabor te l’avantatge de que no cal forn per a la seva
elaboració.
INGREDIENTS:
Per a la massa de galeta:
- 200 gr. de galetes maria
- 150 gr. de mantega
Per al farcit de trufa:
- 500 gr. de cobertura de xocolata
- 200 gr. de mantega
- 250 ml. de nata líquida
- 50 ml de licor de taronja
- 1 cullerada de cacau en pols
Per a la cobertura:
- 150 gr. de cobertura de xocolata
- 100 gr. de mantega
ELABORACIÓ:
Prepareu la massa de galeta barrejant la mantega a
punt de pomada amb les galetes triturades fins tenir una massa homogènia. Deixeu refredar i
esteneu-la en una planxa d’una mica menys d’un cm. de gruix, i feu discos de la
mida del motlle que fareu servir.
Prepareu el farcit de trufa, escalfant la nata líquida
amb la mantega i el licor de taronja, quan estigui calent (no cal que bulli) incorporeu-hi la cobertura
de xocolata i el cacau en pols i remeneu-ho fins tenir una massa uniforma.
Agafeu un motlle dels que es poden desmuntar i aneu
intercalant una capa de galeta i una de farcit de trufa, fins que tingueu
l’alçada desitjada, i mireu de fer l’últim pis amb farcit de trufa i deixeu-ho
refredar una hora aproximadament.
Per acabar, prepareu la cobertura desfent la
xocolata i la mantega. Quan sigui
líquida, desemmotlleu el pastís i utilitzeu la cobertura per cobrir-lo
totalment. Deixeu-lo refredar fins que
la cobertura sigui sòlida, i decoreu-lo al vostre gust.
RECOMANACIONS:
Per decorar, podeu fer quenelles o boles amb el
mateix farcit de trufa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada