SEITONS EN VINAGRE


SEITONS EN VINAGRE


Un clàssic que sempre és benvingut a taula

INGREDIENTS:

  •   Seitons
  •   Aigua de mar
  •   Vinagre de poma
  •   Oli d’oliva
  •   Pebre blanc mòlt
  •   Alls
  •  Julivert

ELABORACIÓ:

Demaneu a la peixateria que us netegin els seitons de caps, espines i budells, i sinó sempre ho podeu fer vosaltres, no costa tant.
Renteu-los amb aigua freda abundant fins que  no quedin restes de sang. Poseu-los en un bol coberts amb aigua de mar durant 15 minuts. Traieu-los de l’aigua de mar i poseu-los en un altre bol cobert amb el vinagre de poma  durant  uns 10 minuts. Passat aquest temps, traieu-los del vinagre  i poseu-los en un altre recipient, amb l’all laminat i el julivert picat, i cobriu-los amb l’oli.
Tapeu-ho i reserveu-los a la nevera un mínim de cinc dies, i ja es poden menjar.

 RECOMANACIONS.

Malgrat sigui una tapa típica dels aperitius, també acompanyen molt bé les amanides, o simplement amb unes olives arbequines o damunt de torrades de pa amb tomàquet.
Ah! , si no teniu aigua de mar podeu fer servir aigua amb sal a una proporció de 10% de sal  (1l. d’aigua x 100 gr. de sal), vigilant que la sal, estigui ben diluïda.

Comentaris

Les més populars