SEITONS EN VINAGRE
SEITONS EN VINAGRE
Un
clàssic que sempre és benvingut a taula
INGREDIENTS:
- Seitons
- Aigua de mar
- Vinagre de poma
- Oli d’oliva
- Pebre blanc mòlt
- Alls
- Julivert
ELABORACIÓ:
Demaneu
a la peixateria que us netegin els seitons de caps, espines i budells, i sinó
sempre ho podeu fer vosaltres, no costa tant.
Renteu-los
amb aigua freda abundant fins que no
quedin restes de sang. Poseu-los en un bol coberts amb aigua de mar durant 15
minuts. Traieu-los de l’aigua de mar i poseu-los en un altre bol cobert amb el
vinagre de poma durant uns 10 minuts. Passat aquest temps,
traieu-los del vinagre i poseu-los en un
altre recipient, amb l’all laminat i el julivert picat, i cobriu-los amb l’oli.
Tapeu-ho
i reserveu-los a la nevera un mínim de cinc dies, i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS.
Malgrat
sigui una tapa típica dels aperitius, també acompanyen molt bé les amanides, o
simplement amb unes olives arbequines o damunt de torrades de pa amb tomàquet.
Ah!
, si no teniu aigua de mar podeu fer servir aigua amb sal a una proporció de
10% de sal (1l. d’aigua x 100 gr. de
sal), vigilant que la sal, estigui ben diluïda.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada