ESTOFAT DE PATATES I POP
ESTOFAT DE PATATES I POP
Saborós i contundent plat que pot anar bé per
aprofitar els caps i les potes més gruixudes del pop que ens queden després de
fer un pop “a feria”, per exemple.
INGREDIENTS:
- 1 kg de pop cuit (guardeu el suc de la cocció)
- 1 kg de patates
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 nyora
- 3 tomàquets madurs
- 1 pebrot del “piquillo” escalivat
- 1 cullerada de picada (ametlles, avellanes, pa fregit)
- Oli d’oliva, sal i pebre vermell
ELABORACIÓ:
Tireu un bon
raig d’oli a una cassola amb la ceba i els alls pelats i tallats petits, tapeu-la
i deixeu-ho coure a foc baix fins que estigi blanc. Incorporeu-hi la carn de
la nyora rehidratada i els tomàquets,
pelats tallats petits i sense grana.
Coeu-ho tot plegat uns cinc minuts. Talleu el
pebrot a tires i afegiu-lo al sofregit de tomàquet. Rectifiqueu de sal.
Peleu i talleu (trencant) les patates a talls
mitjans, incorporeu-les a la cassola i remeneu una mica, cobriu-les amb el suc
de coure el pop i aigua a parts iguals.
Quan portin uns 10 minuts afegiu-hi el pop, tallat
a daus de mida similar a les patates. Quan faltin uns minuts perquè les patates
estiguin cuites afegiu-hi la picada i el pebre vermell, rectifiqueu de sal i
coeu-ho tot plegat fins que les patates estiguin cuites.
RECOMANACIONS:
La potencia de sabor i sal del suc de la cocció del
pop pot variar i caldrà tenir-ho present a l’hora de barrejar-ho amb l’aigua de
la cocció perquè no quedi especialment salat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada