ESTOFAT DE PATATES I POP


ESTOFAT DE PATATES I POP


Saborós i contundent plat que pot anar bé per aprofitar els caps i les potes més gruixudes del pop que ens queden després de fer un pop “a feria”, per exemple.

INGREDIENTS:

  •   1 kg de pop cuit  (guardeu el suc de la cocció)
  •   1 kg de patates
  •   1 ceba
  •   2 grans d’all
  •   1 nyora
  •   3 tomàquets madurs
  •   1 pebrot del “piquillo” escalivat
  •   1 cullerada de picada (ametlles, avellanes, pa fregit)
  • Oli d’oliva, sal i pebre vermell


ELABORACIÓ:

Tireu un  bon raig d’oli a una cassola amb la ceba i els alls pelats i tallats petits, tapeu-la i deixeu-ho coure a foc baix fins que estigi blanc. Incorporeu-hi la carn de la  nyora rehidratada i els tomàquets, pelats tallats petits i sense grana.
Coeu-ho tot plegat uns cinc minuts. Talleu el pebrot a tires i afegiu-lo al sofregit de tomàquet. Rectifiqueu de sal.
Peleu i talleu (trencant) les patates a talls mitjans, incorporeu-les a la cassola i remeneu una mica, cobriu-les amb el suc de coure el pop i aigua a parts iguals.
Quan portin uns 10 minuts afegiu-hi el pop, tallat a daus de mida similar a les patates. Quan faltin uns minuts perquè les patates estiguin cuites afegiu-hi la picada i el pebre vermell, rectifiqueu de sal i coeu-ho tot plegat fins que les patates estiguin cuites.

RECOMANACIONS:

La potencia de sabor i sal del suc de la cocció del pop pot variar i caldrà tenir-ho present a l’hora de barrejar-ho amb l’aigua de la cocció perquè no quedi especialment salat.


Comentaris

Les més populars