TARTAR DE SALMÓ AMB REDUCCIÓ DE VINAGRE DE MÓDENA
TARTAR DE SALMÓ AMB REDUCCIÓ DE VINAGRE DE MÓDENA
Els tàrtars són, sens
dubte un premi per al paladar.
INGREDIENTS:
Per al tàrtar :
ü ½
kg. de salmó, net de pell i espines
ü 1
cullerada de tàperes
ü 1
ceba tendra mitjana
ü 1
cullerada de ketchup
ü 2 cullerades de mostassa
ü 1
cullerada de mel
ü El
suc d’una llimona
ü 2
cullerades d’oli d’oliva
ü 1
raig de xerès sec
ü Unes
gotes de tabasco
ü Sal
i pebre
Per a la reducció de Módena:
ü 1 l . de vinagre
de Módena
ü 100g.
de sucre
ELABORACIÓ:
Per a fer la reducció de
Vinagre de Módena, poseu-lo amb el sucre dins d’una cassola i feu-lo coure fins
que tingui una textura de caramel. Deixeu-lo refredar.
Per a el tàrtar, poseu en
un bol el ketchup, el suc de llimona, la mostassa, el tabasco, la mel, l’oli i
el xerès i remeneu-ho fins obtenir una
salsa homogènia. Piqueu finet, amb un
ganivet, la ceba, les tàperes, el salmó i incorporeu-ho tot junt a la salsa,
remeneu-ho i deixeu-ho reposar un hora a la nevera.
A l’hora de muntar el
plat, poseu el tàrtar al mig, feu unes ratlles al damunt amb la reducció de
vinagre i ja es pot menjar.
Per a muntar el plat va
molt be fer servir un motlle per donar forma al tàrtar.
Podeu acompanyar el
tàrtar amb una mica d’enciam o amb uns cogombres i unes cebetes amb vinagre.
Fins i tot un toc de caviar queda mot be.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada