TARTAR DE SALMÓ AMB REDUCCIÓ DE VINAGRE DE MÓDENA


TARTAR DE SALMÓ AMB REDUCCIÓ DE VINAGRE DE MÓDENA



Els tàrtars són, sens dubte un premi per al paladar.

INGREDIENTS:


Per al tàrtar :

ü  ½ kg. de salmó, net de pell i espines
ü  1 cullerada de tàperes
ü  1 ceba tendra mitjana
ü  1 cullerada de ketchup
ü   2 cullerades de mostassa
ü  1 cullerada de mel
ü  El suc d’una llimona
ü  2 cullerades d’oli d’oliva
ü  1 raig de xerès sec
ü  Unes gotes de tabasco
ü  Sal i pebre

Per a la reducció de Módena:

ü  1 l. de vinagre de Módena
ü  100g. de sucre

 ELABORACIÓ:

Per a fer la reducció de Vinagre de Módena, poseu-lo amb el sucre dins d’una cassola i feu-lo coure fins que tingui una textura de caramel.  Deixeu-lo  refredar.
Per a el tàrtar, poseu en un bol el ketchup, el suc de llimona, la mostassa, el tabasco, la mel, l’oli i el  xerès i remeneu-ho fins obtenir una salsa homogènia.  Piqueu finet, amb un ganivet, la ceba, les tàperes, el salmó i incorporeu-ho tot junt a la salsa, remeneu-ho i deixeu-ho reposar un hora a la nevera.
A l’hora de muntar el plat, poseu el tàrtar al mig, feu unes ratlles al damunt amb la reducció de vinagre i ja es pot menjar.

Per a muntar el plat va molt be fer servir un motlle per donar forma al tàrtar.
Podeu acompanyar el tàrtar amb una mica d’enciam o amb uns cogombres i unes cebetes amb vinagre. Fins i tot un toc de caviar queda mot be.  



 



Comentaris

Les més populars