CREMA DE CARXOFES AMB MICRO-BUNYOLS DE BACALLÀ
CREMA DE CARXOFES AMB MICRO-BUNYOLS DE BACALLÀ
Una
delícia per els paladars més exigents
INGREDIENTS:
Per als micro-bunyols:
ü 350
gr. de patata
ü 400
gr. de bacallà remullat i dessalat
ü 50
gr. de mantega
ü 75
gr. de farina
ü 2
ous
ü All
i julivert picat
Per a la crema de carxofes:
ü 6
o 7 carxofes
ü 1 litre
d’aigua mineral
ü 2
cullerades soperes d’oli d’oliva
ü 1
cullerada de farina
ELABORACIÓ:
Comenceu
per fer els micro-bunyols: poseu les
patates a bullir, pelades i tallades petites.
Una vegada estiguin cuites, afegiu-hi el bacallà. Remeneu-ho tot durant un minut o dos,
escorregueu-ho i reserveu l’aigua. En un
bol poseu les patates i el bacallà, i tritureu-ho. Després incorporeu-hi la mantega i la
farina. Si queda molt espès, afegiu-hi
una mica d’aigua de la cocció.
Seguidament afegiu-hi els ous, d’un en un, i remeneu fins tenir una
crema ben lligada. Per acabar, afegiu-hi
l’all i el julivert tallat petit.
Rectifiqueu de sal i pebre si convingués. En una fregidora amb l’oli calent, i amb
l’ajut d’una mànega pastissera, amb un forat de dos mil·límetres
aproximadament, aneu-hi tirant gotes petites del preparat. Quan estiguin daurades, traieu-les i poseu-les
damunt de paper absorbent, i reserveu- les calentes.
Per a
fer la crema de carxofes, poseu a escalfar, en una olla, l’aigua amb la sal,
l’oli d’oliva i la farina. Remeneu
constantment. Peleu les carxofes,
talleu-les en quatre trossos i incorporeu-les a l’olla. Un cop els cors de carxofa siguin cuits,
escorreu-los i reserveu l’aigua de bullir.
Tritureu-los amb una batedora elèctrica i passeu-los pel colador
xinès. Rectifiqueu de sal i pebre i
afegiu-hi l’aigua de la cocció que sigui necessària per obtenir la textura
desitjada.
Per
muntar el plat, poseu els bunyols al centre del plat i regueu-los amb la crema
de carxofa.
RECOMANACIONS:
També
podeu acompanyar el plat amb uns cruixents de pernil ibèric i/o amb xips de
carxofes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada