CREMA DE CARXOFES AMB MICRO-BUNYOLS DE BACALLÀ


CREMA DE CARXOFES AMB MICRO-BUNYOLS DE BACALLÀ



Una delícia per els paladars més exigents

INGREDIENTS:

Per als micro-bunyols:

ü  350 gr. de patata
ü  400 gr. de bacallà remullat i dessalat
ü  50 gr. de mantega
ü  75 gr. de farina
ü  2 ous
ü  All i julivert picat

Per a la crema de carxofes:                                                         

ü  6 o 7 carxofes
ü  1 litre d’aigua mineral
ü  2 cullerades soperes d’oli d’oliva
ü  1 cullerada de farina

ELABORACIÓ:

Comenceu per fer els micro-bunyols:  poseu les patates a bullir, pelades i tallades petites.  Una vegada estiguin cuites, afegiu-hi el bacallà.  Remeneu-ho tot durant un minut o dos, escorregueu-ho i reserveu l’aigua.  En un bol poseu les patates i el bacallà, i tritureu-ho.  Després incorporeu-hi la mantega i la farina.  Si queda molt espès, afegiu-hi una mica d’aigua de la cocció.  Seguidament afegiu-hi els ous, d’un en un, i remeneu fins tenir una crema ben lligada.  Per acabar, afegiu-hi l’all i el julivert tallat petit.  Rectifiqueu de sal i pebre si convingués.  En una fregidora amb l’oli calent, i amb l’ajut d’una mànega pastissera, amb un forat de dos mil·límetres aproximadament, aneu-hi tirant gotes petites del preparat.  Quan estiguin daurades, traieu-les i poseu-les damunt de paper absorbent, i reserveu- les calentes.

Per a fer la crema de carxofes, poseu a escalfar, en una olla, l’aigua amb la sal, l’oli d’oliva i la farina.  Remeneu constantment.  Peleu les carxofes, talleu-les en quatre trossos i incorporeu-les a l’olla.  Un cop els cors de carxofa siguin cuits, escorreu-los i reserveu l’aigua de bullir.  Tritureu-los amb una batedora elèctrica i passeu-los pel colador xinès.  Rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi l’aigua de la cocció que sigui necessària per obtenir la textura desitjada.

Per muntar el plat, poseu els bunyols al centre del plat i regueu-los amb la crema de carxofa.

RECOMANACIONS:

També podeu acompanyar el plat amb uns cruixents de pernil ibèric i/o amb xips de carxofes.



Comentaris

Les més populars