FRITTATA D'ESCALIVADA I FORMATGES

 

FRITTATA D'ESCALIVADA I FORMATGES


La frittata és el plat més típic italià, amb permís dels espaguetis a la carbonara, malgrat que no sigui tan conegut fora d’Itàlia, és perfecte com a cuina d’aprofitament i es pot menjar fred, calent, per dinar, sopar o berenar. Es pot fer amb el que vulgueu fins i tot es pot fer dolça, malgrat que sembli una truita té nominació pròpia.

INGREDIENTS:

  •   2 ous
  •   Pebrot escalivat
  •   Albergínia escalivada
  •   Ceba escalivada
  •   Formatge rul·lo de cabra
  •   Rocafort
  •   Formatge ratllat 3 formatges

 

ELABORACIÓ:

Suqueu tot el fons d’una paella antiadherent amb mantega, poseu els ous en un bol i trenqueu els rovells i salpebreu-los, no cal batre’ls tant com per a fer una truita. Poseu la paella al foc i quan estigui calenta, aboqueu-hi els ous mirant que cobreixi tota la base. Aneu escampant al damunt l'escalivada, i els formatges mirant que quedin ben repartits. Baixeu el foc i tapeu la paella perquè es fonguin els formatges i no es cremi la base. Quan la tingueu al vostre gust ja la podeu servir.

 

RECOMANACIONS:

Si us agraden les truites molt fetes és millor que feu un tomb a l'ou abans de posar-hi el farcit al damunt, però la frittata és molt més bona si està sucosa.

Jo ho he fet amb aquest farcit, però la podeu fer de tot el que vulgueu, una mica com les truites, però no digueu mai a un italià que això és una truita.

Si en presentar-la a taula poseu al damunt unes fulles d’alfàbrega fresca fareu un autèntic homenatge a Itàlia.

Comentaris

Les més populars