PASTÍS DE QUARESMA
PASTÍS DE QUARESMA
Comencem les aportacions al ritual gastronòmic de
la quaresma.
INGREDIENTS:
- ¼ de kg. de bacallà dessalat i esqueixat
- ¼ de kg. de patata
- 3 cullerades de pinyons
- 3 cullerades de panses seques
- 10 ous
- Oli d’oliva
- 4 cullerades de sofregit de tomàquet i ceba
- 5 cullerades de salsa beixamel
- 1 got de vi blanc
- Formatge ratllat per a gratinar
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu les panses a rehidratar en un got amb vi blanc, durant unes dues
hores. Torreu els pinyons en una paella
amb un rajolinet d’oli i reserveu-los.
Confiteu les patates: peleu-les i talleu-les a daus petits. Cobriu-les amb oli fred i poseu-les a foc
suau fins que estiguin toves, entre 20 minuts i mitja hora. Escorreu-les i reserveu-les. Deixeu-les refredar. En un bol, poseu les patates, el bacallà
esqueixat i els ous. Bateu-ho amb una
batedora elèctrica. Un cop batut,
rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi els pinyons i les panses. Remeneu-ho tot perquè quedi ben repartit i
poseu-ho en un motllo que pugui anar al forn.
Coeu-ho a 180º aproximadament mitja hora. Deixeu-lo refredar i un cop fred,
desemmotlleu-ho. Talleu una porció,
obriu-la per la meitat i poseu-hi el sofregit de tomàquet al mig. Cobriu tot el pastís amb beixamel. Poseu formatge al damunt i gratineu-ho. Serviu calent.
RECOMANACIONS:
Depenent de la forma del motllo, el pastís us
quedarà més gruixut o més prim. En cas
que us quedi prim, feu servir dues porcions, una sobre l’altra i amb el
sofregit al mig, abans de colgar-ho amb la beixamel.
Perquè sigui més fàcil desemmotllar-lo, us recomano
que folreu el motllo amb paper d’anar al forn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada