CARXOFES AMB SALSA DE PERNIL, PINYONS I SAFRÀ


CARXOFES AMB SALSA DE PERNIL, PINYONS I SAFRÀ

Tot sabeu que les carxofes són una de les meves debilitats. Aquesta proposta és digna de ser tastada.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de carxofes
ü  100 gr. de daus de pernil
ü  25 gr. de pinyons
ü  Un os de pernil
ü  Una cullerada de safrà
ü  Una cullerada de farina
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 got de vi blanc
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Netegeu les carxofes deixant nomes els cors i les parts més tendres de les fulles, talleu-les a quarts i netegeu els pèls del cor. Mentre no les feu servir, poseu-les en un bol, cobertes d’aigua, amb unes branques de julivert o uns talls de llimona, perquè no s’oxidin.
Poseu una olla al foc amb aigua, l’os de pernil i un polsim de sal.  Quan estigui bullint, afegiu-hi les carxofes i coeu-les  10-12 minuts, escorregueu-les i reserveu l’aigua de la cocció.
Poseu una cassola al foc, tireu-hi la mantega i un raig d’oli. Quan la mantega estigui desfeta, incorporeu-hi el pernil i els pinyons, coeu-ho una mica, afegiu-hi el safrà i la farina tot remenant per desfer els grumolls.  Després aneu afegint-hi, poc a poc i sense parar de remenar, el vi blanc i l’aigua de coure les carxofes, a parts iguals, fins que tingueu una salsa lligada i no gaire espessa. Rectifiqueu de sal i pebre, incorporeu-hi les carxofes, remeneu amb cura de no trencar-les i coeu-ho tot plegat un parell de minuts.
Ja es pot servir

RECOMANACIONS:

Si teniu cura de que el vi i l’aigua de les carxofes estiguin calents és molt més fàcil i ràpid lligar la salsa.
Les podeu servir així i també les podeu empolsinar amb una mica de formatge ratllat i gratinar-les.  

Comentaris

Les més populars