CARXOFES AMB SALSA DE PERNIL, PINYONS I SAFRÀ
CARXOFES AMB SALSA DE PERNIL, PINYONS I SAFRÀ
Tot sabeu que les carxofes són una de les
meves debilitats. Aquesta proposta és digna de ser tastada.
INGREDIENTS:
ü 1 kg de carxofes
ü
100 gr. de daus de pernil
ü
25 gr. de pinyons
ü
Un os de pernil
ü
Una cullerada de safrà
ü
Una cullerada de farina
ü
1 cullerada de mantega
ü
1 got de vi blanc
ü Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu les carxofes deixant nomes els
cors i les parts més tendres de les fulles, talleu-les a quarts i netegeu els
pèls del cor. Mentre no les feu servir, poseu-les en un bol, cobertes d’aigua, amb
unes branques de julivert o uns talls de llimona, perquè no s’oxidin.
Poseu una olla al foc amb aigua, l’os de
pernil i un polsim de sal. Quan estigui
bullint, afegiu-hi les carxofes i coeu-les 10-12 minuts, escorregueu-les i reserveu l’aigua
de la cocció.
Poseu una cassola al foc, tireu-hi la
mantega i un raig d’oli. Quan la mantega estigui desfeta, incorporeu-hi el
pernil i els pinyons, coeu-ho una mica, afegiu-hi el safrà i la farina tot
remenant per desfer els grumolls. Després
aneu afegint-hi, poc a poc i sense parar de remenar, el vi blanc i l’aigua de
coure les carxofes, a parts iguals, fins que tingueu una salsa lligada i no
gaire espessa. Rectifiqueu de sal i pebre, incorporeu-hi les carxofes, remeneu amb
cura de no trencar-les i coeu-ho tot plegat un parell de minuts.
Ja es pot servir
RECOMANACIONS:
Si teniu cura de que el vi i l’aigua de
les carxofes estiguin calents és molt més fàcil i ràpid lligar la salsa.
Les podeu servir així i també les podeu
empolsinar amb una mica de formatge ratllat i gratinar-les.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada