CANELONS DE PEIX AMB SALSA DE GAMBES
CANELONS DE PEIX AMB SALSA DE GAMBES
Una delícia de plat,
ideal per a qualsevol celebració.
INGREDIENTS:
Ingredients per a uns 20 canelons:
- 20 plaques de canelons
- 200 gr. de lluç
- 200 gr. de rap
- 100 gr. de gambes
- 250 gr. de musclos
- ½ tòfona
- ½ copa de vi blanc
- 50 gr. de formatge ratllat
- llimona i sal
Per a la salsa de gambes:
- 500 gr. de gambes “periquites”
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 patata
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- 1 fulla de llorer
- 1 got de vi blanc
- ½ l. de fumet (brou de peix)
- ½ l. de nata liquida
- Oli de gira-sol, sal i pebre vermell
ELABORACIÓ:
Els canelons:
Coeu la pasta amb aigua bullint amb sal fins que estigui al
dente, refredeu-la amb aigua freda i reserveu-la.
Per fer el farcit, coeu els musclos al vapor i reserveu-los. Sofregiu
les gambes amb oli. Un cop cuites, peleu-les
i reserveu els caps i les pells. Després, i a la mateixa paella, fregiu el rap
i el lluç nets de pell i espines, i quan estigui pràcticament fet, tireu-hi el
suc de llimona, la tòfona i el vi blanc i coeu-ho tot plegat fins que
redueixi. Deixeu refredar una mica i
afegiu-hi els cossos dels musclos i de les gambes, i tot plegat passeu-ho per
la màquina de picar, remenant-ho perquè quedi tot ben barrejat, i rectificant
de sal i pebre.
Amb aquesta massa farciu
els canelons.
La Salsa:
Talleu les verdures en
juliana, i en una paella amb un raig d’oli, blanquegeu-les una mica. Afegiu-hi la patata tallada petita, l’all i el
llorer. Coeu-ho uns dos o tres minuts, afegiu-hi els tomàquets tallats en 4 o 8
trossos, afegiu-hi les gambes “periquites”, i els caps i les pells de gambes
del farcit. Coeu-ho tot plegat uns
minuts. Passat aquest temps,
incorporeu-hi el vi blanc. Deixeu reduir
una mica. Afegiu-hi el fumet i deixeu-ho
bullir uns 10 minuts.
Passat aquest temps,
tritureu-ho amb una batedora mecànica i coleu-ho per un colador xines. Tindreu una deliciosa crema de gambes.
Per a fer la salsa,
barregeu aquesta crema de gambes amb nata liquida. Deixeu reduir, rectifiqueu de sal i pebre i ja
es pot servir.
En el moment de servir,
escalfeu els canelons, cobriu-los amb la salsa, també calenta, i acabeu la
decoració amb una culleradeta de caviar o amb una galeta de parmesà .
RECOMANACIONS:
La crema de gambes que
hem preparat ens pot servir per a molts més plats, per exemple, si en lloc d’afegir
nata allarguem la quantitat de fumet i després l’espessim amb una mica de pa
torrat, tindrem una excel·lent sopa de gambes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada