CANELONS DE PEIX AMB SALSA DE GAMBES


CANELONS DE PEIX AMB SALSA DE GAMBES

Una delícia de plat, ideal per a qualsevol celebració.

INGREDIENTS:

Ingredients per a uns 20 canelons:

  •         20 plaques de canelons
  •         200 gr. de lluç
  •         200 gr. de rap
  •         100 gr. de gambes
  •         250 gr. de musclos
  •         ½ tòfona
  •         ½ copa de vi blanc
  •         50 gr. de formatge ratllat
  •         llimona i sal

Per a la salsa de gambes:

  •         500 gr. de gambes “periquites”
  •         1 ceba petita
  •          1 porro
  •         1 pastanaga
  •         1 patata
  •         2 tomàquets madurs
  •         1 gra d’all
  •         1 fulla de llorer
  •         1 got de vi blanc
  •         ½ l.  de fumet (brou de peix)
  •         ½ l. de nata liquida
  •         Oli de gira-sol, sal i pebre vermell

ELABORACIÓ:

Els canelons:

Coeu la pasta amb aigua bullint amb sal fins que estigui al dente, refredeu-la amb aigua freda i reserveu-la.
Per fer el farcit,  coeu els musclos al vapor i reserveu-los. Sofregiu les gambes amb oli.  Un cop cuites, peleu-les i reserveu els caps i les pells. Després, i a la mateixa paella, fregiu el rap i el lluç nets de pell i espines, i quan estigui pràcticament fet, tireu-hi el suc de llimona, la tòfona i el vi blanc i coeu-ho tot plegat fins que redueixi.  Deixeu refredar una mica i afegiu-hi els cossos dels musclos i de les gambes, i tot plegat passeu-ho per la màquina de picar, remenant-ho perquè quedi tot ben barrejat, i rectificant de sal i pebre.
Amb aquesta massa farciu els canelons.

La Salsa:

Talleu les verdures en juliana, i en una paella amb un raig d’oli, blanquegeu-les una mica.  Afegiu-hi la patata tallada petita, l’all i el llorer. Coeu-ho uns dos o tres minuts, afegiu-hi els tomàquets tallats en 4 o 8 trossos, afegiu-hi les gambes “periquites”, i els caps i les pells de gambes del farcit.  Coeu-ho tot plegat uns minuts.  Passat aquest temps, incorporeu-hi el vi blanc.  Deixeu reduir una mica.  Afegiu-hi el fumet i deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
Passat aquest temps, tritureu-ho amb una batedora mecànica i coleu-ho per un colador xines.  Tindreu una deliciosa crema de gambes.
Per a fer la salsa, barregeu aquesta crema de gambes amb nata liquida.  Deixeu reduir, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
En el moment de servir, escalfeu els canelons, cobriu-los amb la salsa, també calenta, i acabeu la decoració amb una culleradeta de caviar o amb una galeta de parmesà .

 RECOMANACIONS:

La crema de gambes que hem preparat ens pot servir per a molts més plats, per exemple, si en lloc d’afegir nata allarguem la quantitat de fumet i després l’espessim amb una mica de pa torrat, tindrem una excel·lent sopa de gambes.






Comentaris

Les més populars