NYOQUIS AMB PESTO D’ESPINACS.
NYOQUIS AMB PESTO D’ESPINACS.
Avui
portem un plat típic italià molt poc conegut entre nosaltres, però per la
facilitat de l’elaboració i el resultat final, val la pena un petit esforç per
enriquir la nostra cuina.
INGREDIENTS:
Per als nyoquis:
- 1 kg. De patates
- 1 ou sencer
- ½ cullerada de nou moscada
- Sal (segons el nostre gust)
- Farina blanca (la que ens calgui)
- ½ culleradeta de llevat en pols
Per al pesto d’espinacs
- 2 grapats de fulles d’espinacs frescos
- 2 cullerades de pinyons
- 5 nous pelades
- 1 gra d’all
- 2 cullerades de formatge parmesà
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
ELABORACIÓ
En
primer lloc courem les patates fins tenir-les a punt per fer un puré. És important que estiguin el més eixutes
possible, per això les podem coure al forn o al vapor amb pela. Un cop cuites i pelades, les aixafarem amb
una forquilla i hi incorporarem l’ou, la sal, la nou moscada i el llevat mentre
anem remenant. Després hi anirem
incorporant poc a poc la farina fins tenir una textura de bola de massa
fina. Després separarem petites porcions
i amb l’ajut de farina anirem fent botifarrons d’1 cm. de diàmetre. Tallarem els botifarrons a talls d’1
centímetre, perquè quedin quadrats. Si
volem que tingui la forma tradicional de nyoqui, amb una forquilla enfarinada
anirem marcant les porcions. Els courem
amb aigua bullint durant un minut.
Mentre
es bullen les patates, podem preparar el pesto.
Torrarem els pinyons en una paella.
Després posarem en el pot de la batedora tots els ingredients menys el
parmesà, amb un bon raig d’oli. Ho
triturarem fins que estigui ben fi.
Després hi incorporarem el formatge i anirem afegint-hi oli com si
féssim maionesa, fins a tenir la densitat desitjada.
Per
muntar el plat, posarem primer els nyoquis i al damunt el pesto. Podem acabar-ho amb unes quantes fulles
d’espinacs picades ben petites.
Els
nyoquis es poden acompanyar de qualsevol salsa per pasta.
També
tenim la possibilitat d’incorporar al pesto d’espinacs una mica de crema de
llet.
El
nyoqui s’ha de fer amb la patata acabada de bullir i tèbia.
La
quantitat de farina no ha de superar una tercera part de la de patata, si no
volem que els nyoquis ens surtin durs i s’enganxin a la boca.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada