NYOQUIS AMB PESTO D’ESPINACS.


NYOQUIS AMB PESTO D’ESPINACS.




Avui portem un plat típic italià molt poc conegut entre nosaltres, però per la facilitat de l’elaboració i el resultat final, val la pena un petit esforç per enriquir la nostra cuina.

INGREDIENTS:


Per als nyoquis:


  • 1 kg. De patates
  • 1 ou sencer
  • ½ cullerada de nou moscada
  • Sal (segons el nostre gust)
  • Farina blanca (la que ens calgui)
  • ½ culleradeta de llevat en pols

Per al pesto d’espinacs


  • 2 grapats de fulles d’espinacs frescos
  • 2 cullerades de pinyons
  • 5 nous pelades
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades de formatge parmesà
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

ELABORACIÓ


En primer lloc courem les patates fins tenir-les a punt per fer un puré.  És important que estiguin el més eixutes possible, per això les podem coure al forn o al vapor amb pela.  Un cop cuites i pelades, les aixafarem amb una forquilla i hi incorporarem l’ou, la sal, la nou moscada i el llevat mentre anem remenant.  Després hi anirem incorporant poc a poc la farina fins tenir una textura de bola de massa fina.  Després separarem petites porcions i amb l’ajut de farina anirem fent botifarrons d’1 cm. de diàmetre.  Tallarem els botifarrons a talls d’1 centímetre, perquè quedin quadrats.  Si volem que tingui la forma tradicional de nyoqui, amb una forquilla enfarinada anirem marcant les porcions.  Els courem amb aigua bullint durant un minut.

Mentre es bullen les patates, podem preparar el pesto.  Torrarem els pinyons en una paella.  Després posarem en el pot de la batedora tots els ingredients menys el parmesà, amb un bon raig d’oli.  Ho triturarem fins que estigui ben fi.  Després hi incorporarem el formatge i anirem afegint-hi oli com si féssim maionesa, fins a tenir la densitat desitjada.

Per muntar el plat, posarem primer els nyoquis i al damunt el pesto.  Podem acabar-ho amb unes quantes fulles d’espinacs picades ben petites.





Els nyoquis es poden acompanyar de qualsevol salsa per pasta.
També tenim la possibilitat d’incorporar al pesto d’espinacs una mica de crema de llet.
El nyoqui s’ha de fer amb la patata acabada de bullir i tèbia.
La quantitat de farina no ha de superar una tercera part de la de patata, si no volem que els nyoquis ens surtin durs i s’enganxin a la boca.

Comentaris

Les més populars