AMANIDA DE SARDINES , MADUIXES, PEBROT I QUETXUP DE MADUIXA


AMANIDA DE SARDINES , MADUIXES, PEBROT I QUETXUP DE MADUIXA

Una original proposta, per a paladars agosarats

INGREDIENTS:

ü  Dues sardines grans en conserva per persona
ü  Pebrot escalivat
ü  Fulles de canonge
ü  Fulles de rúccula
ü  5 o 6 maduixes
ü  50 ml. d’oli d’oliva
ü  10 ml. de vinagre de vi

Per al quetxup:

ü  100 gr. de maduixes madures
ü  50 gr. de tomàquet confitat
ü  25 ml. de vinagre de vi
ü  25 gr. de sucre
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per començar prepareu la salsa de quetxup.  Coeu a foc lent durant uns 10 minuts les maduixes tallades petites, el vinagre, el tomàquet confitat i el sucre.  Un cop passat aquest temps, tritureu-ho tot, ajusteu-ho de sal i pebre i reserveu-ho a la nevera.
Prepareu una vinagreta amb una cullerada de quetxup del que heu preparat abans, els 50 ml. d’oli d’oliva i els 10 ml. de vinagre, sal i pebre. 
Per acabar podeu muntar el plat.  Pinteu-lo amb quetxup.  Al damunt, poseu-hi de forma artística les sardines, el pebrot, les maduixes, la rúccula i el canonge.  I per acabar, amaniu-ho amb una mica de vinagreta pel damunt.

És important que les sardines siguin de qualitat.
Podeu substituir les sardines, si ho preferiu, per seitons o verat en conserva.
Fins i tot podeu afegir-hi uns dauets de tomàquet confitat.
Per  confitar el tomàquet, podeu fer servir tomàquet dessecat i posteriorment rehidratat amb aigua.

Comentaris

Les més populars