NYOQUIS D’ESPINACS AMB CREMA DE FIGUES


NYOQUIS D’ESPINACS AMB CREMA DE FIGUES



Una proposta original a l’abast de tothom.

 INGREDIENTS:

Per als nyoquis:

ü  200 gr. d’espinacs cuits i escorreguts
ü  100 gr. de mató
ü  1 ou
ü  50 gr. de formatge parmesà ratllat
ü  250 gr. de farina
ü  Sal i pebre

Per a la salsa:

ü  16 figues seques
ü  1 ceba tendra
ü  2 grans d’all
ü  200 ml. de nata líquida
ü  200 ml. de llet
ü  Sal, pebre i nou moscada
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Poseu les figues a rehidratar amb aigua calenta. 
Poseu els espinacs en un bol, però mireu que estiguin ben escorreguts.  Afegiu-hi el mató, l’ou, el formatge, la sal i el pebre.  Remeneu-ho tot amb l’ajut d’una batedora.  Incorporeu-hi la farina i amasseu fins obtenir una massa homogènia.  Deixeu-ho reposar aproximadament mitja hora.  Passat aquest temps, enfarineu-vos les mans i aneu formant boletes amb la massa obtinguda.
Per a coure els nyoquis, poseu una olla al foc amb força aigua i sal.  Quan bulli, hi tireu els nyoquis i quan surin, ja estan cuits.  Escorreu-los i reserveu-los calents.
Per a fer la salsa peleu i talleu petita la ceba tendra i els grans d’all.  Sofregiu-ho en una cassola amb un raig d’oli.  Quan estigui cuit, incorporeu-hi la nata i la llet, així com les figues escorregudes i tallades per la meitat.  Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada segons el vostre gust.  Aneu remenant fins que la salsa tingui una textura cremosa.
Per servir el plat, poseu els nyoquis i al damunt, la crema de figues.

RECOMANACIONS:

La crema de figues podeu amanir-la també amb un polsim de gingebre mòlt. 
També podeu acabar el plat amb una mica de formatge parmesà ratllat pel damunt.

Comentaris

Les més populars