NYOQUIS D’ESPINACS AMB CREMA DE FIGUES
NYOQUIS D’ESPINACS AMB CREMA DE FIGUES
Una
proposta original a l’abast de tothom.
INGREDIENTS:
Per als nyoquis:
ü 200
gr. d’espinacs cuits i escorreguts
ü 100
gr. de mató
ü 1
ou
ü 50
gr. de formatge parmesà ratllat
ü 250
gr. de farina
ü Sal
i pebre
Per a la salsa:
ü 16
figues seques
ü 1
ceba tendra
ü 2
grans d’all
ü 200
ml. de nata líquida
ü 200
ml. de llet
ü Sal,
pebre i nou moscada
ü Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu
les figues a rehidratar amb aigua calenta.
Poseu
els espinacs en un bol, però mireu que estiguin ben escorreguts. Afegiu-hi el mató, l’ou, el formatge, la sal
i el pebre. Remeneu-ho tot amb l’ajut
d’una batedora. Incorporeu-hi la farina
i amasseu fins obtenir una massa homogènia.
Deixeu-ho reposar aproximadament mitja hora. Passat aquest temps, enfarineu-vos les mans i
aneu formant boletes amb la massa obtinguda.
Per a
coure els nyoquis, poseu una olla al foc amb força aigua i sal. Quan bulli, hi tireu els nyoquis i quan
surin, ja estan cuits. Escorreu-los i
reserveu-los calents.
Per a
fer la salsa peleu i talleu petita la ceba tendra i els grans d’all. Sofregiu-ho en una cassola amb un raig d’oli. Quan estigui cuit, incorporeu-hi la nata i la
llet, així com les figues escorregudes i tallades per la meitat. Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada segons
el vostre gust. Aneu remenant fins que
la salsa tingui una textura cremosa.
Per
servir el plat, poseu els nyoquis i al damunt, la crema de figues.
RECOMANACIONS:
La
crema de figues podeu amanir-la també amb un polsim de gingebre mòlt.
També
podeu acabar el plat amb una mica de formatge parmesà ratllat pel damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada