PILOTILLES DE CARN AMB CLOÏSSES


PILOTILLES DE CARN AMB CLOÏSSES


Unes pilotilles mar i muntanya molt nostres

INGREDIENTS:

Per a les pilotilles:

  •            ½ kg. de carn picada de vedella
  •            1 kg. de carn picada de porc
  •            1 gra d’all picat
  •            Julivert picat
  •            1 ou
  •            1 raig de llet
  •            Pa ratllat
  •            Farina
  •            Sal i pebre

Per a la salsa:

  •            1/2 kg de cloïsses
  •            1 ceba
  •            1 tomàquet
  •            Oli
  •            1 Pebrot vermell escalivat
  •            Ametlles, avellanes, cobertura de xocolata
  •            100 gr. de pèsols
  •            Oli, sal i pebre


ELABORACIÓ:

Per a fer les pilotilles, poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.  Rectifiqueu de sal i pebre i aneu incorporant suficient pa ratllat fins tenir una textura que us permeti formar les pilotilles.  Aneu fent les pilotilles i enfarineu-les.  Un cop fetes, fregiu-les amb oli abundant i reserveu-les.
Per a fer la salsa, talleu la ceba petita, fregiu-la a foc suau i tapada, fins que estigui transparent.  Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i tallat petit, i coeu-ho tot plegat uns minuts.  Per acabar, poseu-hi tires de pebrot escalivat, incorporeu-hi una picada feta amb les ametlles i les avellanes i la cobertura de xocolata.    Poseu-hi les pilotilles i els pèsols  cobriu-ho tot amb aigua, deixeu que redueixi i quan falti poc per a treure-ho del foc incorporeu-hi les cloïsses, espereu que estiguin obertes, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir a taula

 RECOMANACIONS:

El mateix plat es pot fer també amb musclos.  En aquest cas caldrà incorporar-los a la cassola una mica abans, doncs triguen una mica més que les cloïsses en coure’s, o fins i tot  coure els musclos a part, al vapor, i ajuntar-los amb el seu suc a la cassola de les pilotilles.


Comentaris

Les més populars