PILOTILLES DE CARN AMB CLOÏSSES
PILOTILLES DE CARN AMB CLOÏSSES
Unes pilotilles mar i muntanya molt nostres
INGREDIENTS:
Per a les pilotilles:
- ½ kg. de carn picada de vedella
- 1 kg. de carn picada de porc
- 1 gra d’all picat
- Julivert picat
- 1 ou
- 1 raig de llet
- Pa ratllat
- Farina
- Sal i pebre
Per a la salsa:
- 1/2 kg de cloïsses
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Oli
- 1 Pebrot vermell escalivat
- Ametlles, avellanes, cobertura de xocolata
- 100 gr. de pèsols
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per a fer les pilotilles, poseu tots els
ingredients en un bol i barregeu-los.
Rectifiqueu de sal i pebre i aneu incorporant suficient pa ratllat fins
tenir una textura que us permeti formar les pilotilles. Aneu fent les pilotilles i
enfarineu-les. Un cop fetes, fregiu-les
amb oli abundant i reserveu-les.
Per a fer la salsa, talleu la ceba petita,
fregiu-la a foc suau i tapada, fins que estigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i
tallat petit, i coeu-ho tot plegat uns minuts.
Per acabar, poseu-hi tires de pebrot escalivat, incorporeu-hi una picada
feta amb les ametlles i les avellanes i la cobertura de xocolata. Poseu-hi les pilotilles i els pèsols cobriu-ho tot amb aigua, deixeu que redueixi
i quan falti poc per a treure-ho del foc incorporeu-hi les cloïsses, espereu
que estiguin obertes, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir a taula
RECOMANACIONS:
El mateix plat es pot fer també amb musclos. En aquest cas caldrà incorporar-los a la
cassola una mica abans, doncs triguen una mica més que les cloïsses en coure’s,
o fins i tot coure els musclos a part,
al vapor, i ajuntar-los amb el seu suc a la cassola de les pilotilles.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada