TERRINA D’ESCABETX SUAU DE VERAT
TERRINA D’ESCABETX SUAU DE VERAT
Una textura delicada per a un plat de sabor suau.
INGREDIENTS:
ü
2 verats tallats a filets
ü
4 pastanagues mitjanes
ü
2 cebes
ü
1 cabeça d’alls
ü
1 porro
ü
4 fulls de gelatina (cua de peix)
ü
1 branca de farigola
ü
1 branca de romaní
ü
4 fulles de llorer
ü
1 cullerada de pebre negre en gra
ü
1 cullerada de pebre vermell dolç
ü
1 got de vi blanc sec
ü
1 got de vinagre de xerès
ü
1 cullerada de mel
ü
2 gots d’oli d’oliva
ü
2 cullerades de farina
ü
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per
començar, feu l’escabetx suau de verat:
salpebreu els filets de verat i enfarineu-los. Poseu els gots d’oli en una cassola al foc,
i quan estigui calent, fregiu-hi els filets de verat durant 2 o 3 minuts. Traieu-los del foc i reserveu-los. En el mateix oli, fregiu primer la pastanaga
tallada a talls petits, i quan porti 2 minuts, afegiu-hi la ceba i el porro
tallats en juliana i els alls sencers amb pell i tot, però en els que
prèviament hi haureu fet un tallet. Quan tot estigui cuit, hi afegiu el pebre
negre i el pebre vermell. Remeneu una
mica i immediatament afegiu-hi el vi i el vinagre. Deixeu-ho reduir una mica i afegiu-hi la
mel. Un cop estigui tot ben lligat,
rectifiqueu de sal i pebre. Ara,
incorporeu-hi les herbes aromàtiques, farigola, romaní i llorer, i els filets
de verat. Coeu-ho tot plegat uns dos
minuts més, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Per a
fer la terrina:
Un cop
estigui fred l’escabetx, agafeu els filets de verat i els esmicoleu. Talleu la verdura a dauets petits. Poseu els filets i la verdura en un pot i
colgueu-ho fins que quedi cobert amb el suc de l’escabetx, i escalfeu-ho al
foc. Mentre s’escalfa, poseu a
rehidratar els fulls de gelatina. Quan
estiguin tous, els escorreu i els incorporeu al pot que teniu al foc. Remeneu bé per tal que la gelatina quedi ben
dissolta. Poseu aquest preparat en un
motllo i deixeu-ho refredar a la nevera durant 24 hores.
RECOMANACIONS:
Després
de fregir els filets de verat enfarinats, convé colar l’oli que hem fet servir,
per a treure-li l’excés de farina.
L’escabetx
guanya en sabor si han passat uns dies.
Per això, si voleu, podeu fer la terrina dos o tres dies després d’haver
fet l’escabetx.
No cal
dir que l’escabetx, per sí mateix, ja és un gran plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada