TERRINA D’ESCABETX SUAU DE VERAT



TERRINA D’ESCABETX SUAU DE VERAT

Una textura delicada per a un plat de sabor suau.

INGREDIENTS:

ü  2 verats tallats a filets
ü  4 pastanagues mitjanes
ü  2 cebes
ü  1 cabeça d’alls
ü  1 porro
ü  4 fulls de gelatina (cua de peix)
ü  1 branca de farigola
ü  1 branca de romaní
ü  4 fulles de llorer
ü  1 cullerada de pebre negre en gra
ü  1 cullerada de pebre vermell dolç
ü  1 got de vi blanc sec
ü  1 got de vinagre de xerès
ü  1 cullerada de mel
ü  2 gots d’oli d’oliva
ü  2 cullerades de farina
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Per començar, feu l’escabetx suau de verat:  salpebreu els filets de verat i enfarineu-los.    Poseu els gots d’oli en una cassola al foc, i quan estigui calent, fregiu-hi els filets de verat durant 2 o 3 minuts.  Traieu-los del foc i reserveu-los.  En el mateix oli, fregiu primer la pastanaga tallada a talls petits, i quan porti 2 minuts, afegiu-hi la ceba i el porro tallats en juliana i els alls sencers amb pell i tot, però en els que prèviament hi haureu  fet un tallet.  Quan tot estigui cuit, hi afegiu el pebre negre i el pebre vermell.  Remeneu una mica i immediatament afegiu-hi el vi i el vinagre.  Deixeu-ho reduir una mica i afegiu-hi la mel.  Un cop estigui tot ben lligat, rectifiqueu de sal i pebre.  Ara, incorporeu-hi les herbes aromàtiques, farigola, romaní i llorer, i els filets de verat.  Coeu-ho tot plegat uns dos minuts més, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

 Per a fer la terrina:

Un cop estigui fred l’escabetx, agafeu els filets de verat i els esmicoleu.  Talleu la verdura a dauets petits.  Poseu els filets i la verdura en un pot i colgueu-ho fins que quedi cobert amb el suc de l’escabetx, i escalfeu-ho al foc.  Mentre s’escalfa, poseu a rehidratar els fulls de gelatina.  Quan estiguin tous, els escorreu i els incorporeu al pot que teniu al foc.  Remeneu bé per tal que la gelatina quedi ben dissolta.  Poseu aquest preparat en un motllo i deixeu-ho refredar a la nevera durant 24 hores.

RECOMANACIONS:

Després de fregir els filets de verat enfarinats, convé colar l’oli que hem fet servir, per a treure-li l’excés de farina.
L’escabetx guanya en sabor si han passat uns dies.  Per això, si voleu, podeu fer la terrina dos o tres dies després d’haver fet l’escabetx.
No cal dir que l’escabetx, per sí mateix, ja és un gran plat.

Comentaris

Les més populars