JUVERTADA DE RAP I PATATES
JUVERTADA DE RAP I PATATES
Un altre gran
descobriment de la cuina de 1714. Més
que una recepta és una forma de cuinar els peixos.
INGREDIENTS:
ü
600-700 gr. de rap
ü
100 gr. de fulles de julivert picades
ü
½ kg. de patates
ü
2 cullerades d’allioli
ü
Un raig de vinagre de vi blanc
ü
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu el peix d’espines
i talleu-lo a rodanxes o en supremes.
Salpebreu-lo i deixeu-lo reposar uns 15 minuts.
Peleu i talleu les
patates a daus petits. Poseu en una
cassola les patates, el rap i el julivert i cobriu-ho amb aigua. Feu-ho coure fins que estigui cuit,
aproximadament ¼ d’hora. Apart, deixateu
l’allioli amb una mica del suc de la cassola.
Incorporeu-ho a la cassola i coeu-ho tot plegat uns dos o tres
minuts. Per acabar, traieu la cassola
del foc, incorporeu-hi el vinagre, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Aquesta recepta es pot
fer també amb altres peixos blancs de carn forta, com el llobarro, el mero o
l’orada.
Quan deixateu l’allioli
amb el caldo, és millor que aquest últim sigui fred, perquè no faci grumolls.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada