JUVERTADA DE RAP I PATATES


JUVERTADA DE RAP I PATATES

Un altre gran descobriment de la cuina de 1714.  Més que una recepta és una forma de cuinar els peixos.

INGREDIENTS:

ü  600-700 gr. de rap
ü  100 gr. de fulles de julivert picades
ü  ½ kg. de patates
ü  2 cullerades d’allioli
ü  Un raig de vinagre de vi blanc
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Netegeu el peix d’espines i talleu-lo a rodanxes o en supremes.  Salpebreu-lo i deixeu-lo reposar uns 15 minuts. 
Peleu i talleu les patates a daus petits.  Poseu en una cassola les patates, el rap i el julivert i cobriu-ho amb aigua.  Feu-ho coure fins que estigui cuit, aproximadament ¼ d’hora.  Apart, deixateu l’allioli amb una mica del suc de la cassola.  Incorporeu-ho a la cassola i coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts.  Per acabar, traieu la cassola del foc, incorporeu-hi el vinagre, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta es pot fer també amb altres peixos blancs de carn forta, com el llobarro, el mero o l’orada.
Quan deixateu l’allioli amb el caldo, és millor que aquest últim sigui fred, perquè no faci grumolls.


Comentaris

Les més populars