ROTLLETS DE POLLASTRE DE FESTA


 

ROTLLETS DE POLLASTRE DE FESTA

Un plat econòmic i de fàcil elaboració, però que fa taula de festa.

INGREDIENTS:

Per als rotllets

  •   4 Pits de pollastre filetejats    
  •   150 g de foie gras demi-cuit
  •   60 g de panses sense pinyol
  •   50 g de nabius secs
  •   Un grapat de nous pelades i tallades petites
  •   Sal i pebre

Per a la salsa

  •   250 cl de brou d’au
  •   1 cullerada de farina de blat de moro
  •   1 culleradeta de concentrat de carn
  •   Una cullerada de pinyons
  •   Una cullerada de panses
  •   8 prunes sense pinyol
  •   4 albercocs (orellanes) 

 

ELABORACIÓ:

Per als rotllets

Estireu els filets de pit de pollastre tenint cura de què no siguin gaire gruixuts, salpebreu-los i unteu-los amb una mica de foie gras, escampeu al damunt una mica de nous, nabius i panses i enrotlleu-los. Feu farcells embolicant-los amb paper de film vigilant que quedin ben tancats.

Un cop els tingueu tots preparats poseu-los en una olla amb aigua bullent i coeu-los a foc mitjà durant uns 20 minuts, retireu-los, refredeu-los amb aigua freda i reserveu-los.

 

Per la Salsa

Haureu posat els fruits secs a rehidratar amb un got amb vi blanc durant una mitja hora.

Torreu una mica els pinyons i reserveu-los. Diluïu la farina de blat de moro amb el caldo en fred, incorporeu-hi el concentrat de carn i escalfeu-ho fins que la salsa tingui una consistència espessa.

Incorporeu-hi els fruits secs i escalfeu tot plegat uns 5 minuts.

A l’hora de muntar el plat, desemboliqueu els rotllets, talleu-los a llesques d'uns dos dits de gruix i marqueu-los en una paella amb unes gotes d’oli.

Quan estiguin marcats per les dues bandes i calents, emplateu-los i cobriu-los amb la salsa calenta.

 




RECOMANACIONS:

La salsa pot variar al vostre gust i si cal preparar molts plats, els rotllets un cop fets aguanten 4 o 5 dies a la nevera i es poden escalfar al forn i salsejar en el moment de servir.

Els podeu acompanyar amb un bon parmentier de patates o un puré de pastanaga.

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars