ROTLLETS DE POLLASTRE DE FESTA
ROTLLETS DE POLLASTRE DE FESTA
Un plat econòmic i de fàcil elaboració, però que fa taula
de festa.
INGREDIENTS:
Per als rotllets
- 4 Pits de pollastre filetejats
- 150 g de foie gras demi-cuit
- 60 g de panses sense pinyol
- 50 g de nabius secs
- Un grapat de nous pelades i tallades petites
- Sal i pebre
Per a la salsa
- 250 cl de brou d’au
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- 1 culleradeta de concentrat de carn
- Una cullerada de pinyons
- Una cullerada de panses
- 8 prunes sense pinyol
- 4 albercocs (orellanes)
ELABORACIÓ:
Per als rotllets
Estireu els filets de pit de pollastre tenint cura de què
no siguin gaire gruixuts, salpebreu-los i unteu-los amb una mica de foie gras,
escampeu al damunt una mica de nous, nabius i panses i enrotlleu-los. Feu
farcells embolicant-los amb paper de film vigilant que quedin ben tancats.
Un cop els tingueu tots preparats poseu-los en una olla
amb aigua bullent i coeu-los a foc mitjà durant uns 20 minuts, retireu-los,
refredeu-los amb aigua freda i reserveu-los.
Per la Salsa
Haureu posat els fruits secs a rehidratar amb un got amb
vi blanc durant una mitja hora.
Torreu una mica els pinyons i reserveu-los. Diluïu la
farina de blat de moro amb el caldo en fred, incorporeu-hi el concentrat de
carn i escalfeu-ho fins que la salsa tingui una consistència espessa.
Incorporeu-hi els fruits secs i escalfeu tot plegat uns 5
minuts.
A l’hora de muntar el plat, desemboliqueu els rotllets,
talleu-los a llesques d'uns dos dits de gruix i marqueu-los en una paella amb
unes gotes d’oli.
Quan estiguin marcats per les dues bandes i calents,
emplateu-los i cobriu-los amb la salsa calenta.
RECOMANACIONS:
La salsa pot variar al vostre gust i si cal preparar
molts plats, els rotllets un cop fets aguanten 4 o 5 dies a la nevera i es
poden escalfar al forn i salsejar en el moment de servir.
Els podeu acompanyar amb un bon parmentier de patates o
un puré de pastanaga.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada