CREMA DE TOMÀQUET I PASTANAGA
CREMA DE TOMÀQUET I PASTANAGA
Una
delícia que es pot menjar freda o calenta, que la fa ideal per solucionar àpats
de primavera.
INGREDIENTS:
- 500 g de tomàquets cirera
- 5
pastanagues mitjanes
- 1
cabeça d’alls
- Un
bon raig d’oli d’oliva verge extra
- Brou
de verdures
- 1
cullerada de mantega
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu
les pastanagues i talleu-les a daus no gaire grans, renteu els tomàquets i
punxeu-los amb la punta d’un ganivet perquè no esclatin en la cocció, feu un
tall a la punta de la cabeça d’alls i poseu les pastanagues, els tomàquets i
els alls en una plata de forn, ruixeu-la amb un bon raig d’oli i coeu-ho uns 30
minuts a 180°.
Un
cop cuit, tritureu-ho fins que quedi fi, aneu afegiu-hi el brou vegetal fins a
obtenir la textura del vostre gust.
Per
acabar d'afinar la crema, passeu-la per un colador xinès i al final incorporeu
la cullerada de mantega i integreu-la totalment a la salsa, rectifiqueu de sal
i pebre i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
De
forma optativa podeu tirar-hi un raig de crema de llet i acompanyar-la amb
entrebancs de pa torrat o una mica d’ou dur i pernil tallat petit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada