CREMA DE TOMÀQUET I PASTANAGA

 

CREMA DE TOMÀQUET I PASTANAGA

Una delícia que es pot menjar freda o calenta, que la fa ideal per solucionar àpats de primavera.

 

INGREDIENTS:

  •  500 g de tomàquets cirera
  •   5 pastanagues mitjanes
  •   1 cabeça d’alls
  •   Un bon raig d’oli d’oliva verge extra
  •   Brou de verdures
  •   1 cullerada de mantega

  •   
    Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Peleu les pastanagues i talleu-les a daus no gaire grans, renteu els tomàquets i punxeu-los amb la punta d’un ganivet perquè no esclatin en la cocció, feu un tall a la punta de la cabeça d’alls i poseu les pastanagues, els tomàquets i els alls en una plata de forn, ruixeu-la amb un bon raig d’oli i coeu-ho uns 30 minuts a 180°.

Un cop cuit, tritureu-ho fins que quedi fi, aneu afegiu-hi el brou vegetal fins a obtenir la textura del vostre gust.

Per acabar d'afinar la crema, passeu-la per un colador xinès i al final incorporeu la cullerada de mantega i integreu-la totalment a la salsa, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.

 

RECOMANACIONS:

De forma optativa podeu tirar-hi un raig de crema de llet i acompanyar-la amb entrebancs de pa torrat o una mica d’ou dur i pernil tallat petit.

Comentaris

Les més populars