PATATES FARCIDES


PATATES FARCIDES

La cuina tradicional sempre és un bon recurs per a fer més atractius els nostres àpats.

INGREDIENTS:

  •          4 patates mitjanes

Per la beixamel:

  •          1 litre de llet
  •          2 cullerades de mantega
  •          2 cullerades de farina
  •           Un polsim de nou moscada
  •           Un polsim de pebre blanc
  •          Sal
  •          Formatge ratllat

Per al farcit

  •          200 gr. De carn picada de porc
  •          200 gr. De carn picada de vedella
  •          1 raig de moscatell
  •          Uns daus de formatge de cabra
  •          Dues cullerades de tomàquet fregit
  •          Una cullerada de beixamel
  •          Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu a coure les patates senceres i amb pela , amb força aigua bullint i sal, un cop cuites, (aproximadament ½ hora) escorreu-les, deixeu-les refredar i reserveu-les.
Per a fer la beixamel, poseu la mantega en un pot al foc.  Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu fins tenir una massa homogènia.  Coeu-ho tot plegat uns segons i després incorporeu-hi la llet, que ja tindreu calenta.
Remeneu amb energia a fi que no quedin grumolls, poseu-hi el pebre, la nou moscada, rectifiqueu de sal i coeu-ho, tot remenant, fins que tingui una textura espessa típica de la  beixamel.  Un cop feta reserveu-la.
Per a fer el farcit, fregiu les carn picades amb un bon raig d’oli, un cop estiguin cuites, afegiu-hi el tomàquet fregit i el raig de moscatell, deixeu reduir una mica el licor i després incorporeu-hi la beixamel i el formatge.  Remeneu bé per desfer el formatge i emulsionar la beixamel.
Per acabar, passeu el preparat per una picadora de carn o per una batedora mecànica, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho.
Per a muntar el plat, peleu les patates, talleu-les per la meitat de forma longitudinal, buideu el cor una mica, amb l’ajut d’una cullera, ompliu el forat de cada patata amb el preparat de carn, cobriu-ho tot amb la beixamel i per acabar tireu al damunt força formatge ratllat i gratineu-ho. I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Evidentment el farcit de les patates pot ésser aquest o qualsevol que sigui del vostre grat, el mateix amb la salsa que pot ser una beixamel o una salsa de formatge i fins i tot un all i oli.
Amb aquest plat podeu incorporar-hi mil modificacions o idees en fred o calent. Sempre tindrà mol d’èxit.

Comentaris

Les més populars