PATATES FARCIDES
PATATES FARCIDES
La
cuina tradicional sempre és un bon recurs per a fer més atractius els nostres
àpats.
INGREDIENTS:
- 4 patates mitjanes
Per la beixamel:
- 1 litre de llet
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades de farina
- Un polsim de nou moscada
- Un polsim de pebre blanc
- Sal
- Formatge ratllat
Per al farcit
- 200 gr. De carn picada de porc
- 200 gr. De carn picada de vedella
- 1 raig de moscatell
- Uns daus de formatge de cabra
- Dues cullerades de tomàquet fregit
- Una cullerada de beixamel
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
a coure les patates senceres i amb pela , amb força aigua bullint i sal, un cop
cuites, (aproximadament ½ hora) escorreu-les, deixeu-les refredar i
reserveu-les.
Per
a fer la beixamel, poseu la mantega en un pot al foc. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i
remeneu fins tenir una massa homogènia. Coeu-ho tot plegat uns segons i després
incorporeu-hi la llet, que ja tindreu calenta.
Remeneu
amb energia a fi que no quedin grumolls, poseu-hi el pebre, la nou moscada,
rectifiqueu de sal i coeu-ho, tot remenant, fins que tingui una textura espessa
típica de la beixamel. Un cop feta reserveu-la.
Per
a fer el farcit, fregiu les carn picades amb un bon raig d’oli, un cop estiguin
cuites, afegiu-hi el tomàquet fregit i el raig de moscatell, deixeu reduir una
mica el licor i després incorporeu-hi la beixamel i el formatge. Remeneu bé per desfer el formatge i emulsionar
la beixamel.
Per
acabar, passeu el preparat per una picadora de carn o per una batedora
mecànica, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho.
Per
a muntar el plat, peleu les patates, talleu-les per la meitat de forma
longitudinal, buideu el cor una mica, amb l’ajut d’una cullera, ompliu el forat
de cada patata amb el preparat de carn, cobriu-ho tot amb la beixamel i per
acabar tireu al damunt força formatge ratllat i gratineu-ho. I ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
Evidentment
el farcit de les patates pot ésser aquest o qualsevol que sigui del vostre
grat, el mateix amb la salsa que pot ser una beixamel o una salsa de formatge i
fins i tot un all i oli.
Amb
aquest plat podeu incorporar-hi mil modificacions o idees en fred o calent. Sempre
tindrà mol d’èxit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada