AMANIDA DE PATATES SALMÓ FUMAT I MAIONESA D'ALVOCAT

 

AMANIDA DE PATATES SALMÓ FUMAT I MAIONESA D'ALVOCAT

Un plat deliciós, de fàcil elaboració i ideal per aquests dies de calor


INGREDIENTS

  •   3 patates “mona lisa” mitjanes
  •   200 g de daus de salmó fumat 
  •   1 alvocat madur
  •   El suc de ½ llimona
  •   1 ou cuit
  •   Oli i sal
  •   Pebre vermell fumat

ELABORACIÓ:

Coeu les patates amb pela, fent-les bullir amb abundant aigua i sal, uns 20 minuts. Un cop cuites deixeu que es refredin.

Per preparar la maionesa, peleu l’alvocat, talleu-lo a tallets i poseu-lo en un pot per a batedora, afegiu-hi l’ou pelat i també tallat a tallets, incorporeu-hi el suc de la llimona, un polsim de sal i un raig d’oli i tritureu-ho amb una batedora mecànica, tot afegint de mica en mica un xic més d’oli, fins que tingueu textura de maionesa. Reserveu-la

Quan tingueu les patates fredes, peleu-les i talleu-les a rodanxes tot  escampant-les per damunt d’un plat. Un cop tingueu les patates al plat saleu-les una mica i aneu col·locant els daus de salmó fumat al damunt i després feu punt de maionesa. Per acabar empolsineu tot el plat amb una mica de pebre vermell fumat i serviu-ho fresc.

RECOMANACIONS:

També podeu fer una presentació de pinxos de llesca de patata, dau de salmó i punteta de maionesa, segur que triomfareu.

Podeu afeixir a la maionesa una punteta de mostassa, donarà un sabor més intens

 

Comentaris

Les més populars