AMANIDA DE PATATES SALMÓ FUMAT I MAIONESA D'ALVOCAT
AMANIDA DE PATATES SALMÓ FUMAT I MAIONESA D'ALVOCAT
Un plat deliciós, de fàcil elaboració i ideal per aquests
dies de calor
INGREDIENTS
- 3 patates “mona lisa” mitjanes
- 200 g de daus de salmó fumat
- 1 alvocat madur
- El suc de ½ llimona
- 1 ou cuit
- Oli i sal
- Pebre vermell fumat
ELABORACIÓ:
Coeu les patates amb pela, fent-les bullir amb abundant
aigua i sal, uns 20 minuts. Un cop cuites deixeu que es refredin.
Per preparar la maionesa, peleu l’alvocat, talleu-lo a
tallets i poseu-lo en un pot per a batedora, afegiu-hi l’ou pelat i també
tallat a tallets, incorporeu-hi el suc de la llimona, un polsim de sal i un
raig d’oli i tritureu-ho amb una batedora mecànica, tot afegint de mica en mica
un xic més d’oli, fins que tingueu textura de maionesa. Reserveu-la
Quan tingueu les patates fredes, peleu-les i talleu-les a
rodanxes tot escampant-les per damunt
d’un plat. Un cop tingueu les patates al plat saleu-les una mica i aneu
col·locant els daus de salmó fumat al damunt i després feu punt de maionesa.
Per acabar empolsineu tot el plat amb una mica de pebre vermell fumat i serviu-ho
fresc.
RECOMANACIONS:
També podeu fer una presentació de pinxos de llesca de
patata, dau de salmó i punteta de maionesa, segur que triomfareu.
Podeu afeixir a la maionesa una punteta de mostassa, donarà un sabor més intens
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada