LLOBARRO A LA BRASA AMB PATATES AL FORN
LLOBARRO A LA BRASA AMB PATATES AL FORN
Quan
més fresc és un peix menys condiments l’hi fan falta. Per això aquest llobarro
el faré a la brasa, però aprofitarem per fer d’acompanyament unes patates al
forn, que queden delicioses.
INGREDIENTS:
- 1
llobarro per persona
- Sal
i pebre
Per
a les patates:
- 4 o 5 patates
- Sal
- Pebre
blanc
- Pebre
vermell
- All
en pols
- Oli
- Herbes
provençals
ELABORACIÓ:
Demaneu
a la peixateria que us netegin els
llobarros, escatant-los i traient-los les vísceres, però deixant-los sencers. En
tot cas, si són molt grans, es poden marcar fent uns tallets a cada banda,
perquè es coguin millor.
Prepareu
les patates: renteu-les i talleu-les
longitudinalment, com si fossin grills de taronja. Escampeu-les damunt d’una
plata que pugui anar al forn i salpebreu-les en abundància. Feu el mateix amb
les herbes provençals i l’all en pols. Per acabar, un bon raig d’oli. Remeneu-ho
tot perquè quedin totes les patates impregnades i coeu-ho amb un forn pre-escalfat
a 200º durant 15 minuts. Remeneu una mica les patates i aprofiteu per veure com
van de cocció. Continueu coent-les durant uns 10 minuts més, depenent del forn
i del tipus de patata. Traieu-les del forn i tapeu-les amb paper d’alumini
durant uns 5 o 10 minuts, perquè acabin de concentrar els sabors.
Feu
el llobarro: Salpebreu-lo i poseu-lo damunt de la graella. A mitja cocció
tombeu-lo. Quan sigui cuit ja es pot servir. Tireu-li al damunt un raig d’un
bon oli d’oliva verge i acompanyeu-lo amb les patates.
RECOMANACIONS:
Mireu
de no tombar gaires vegades el llobarro perquè no es trenqui i vigileu de no coure’l
gaire. El bon peix sempre està millor si no us passeu amb la cocció.
Jo vaig acompanyar el plat amb una maionesa a la
que vaig afegir una mica d’all en pols, pebre vermell i herbes provençals,
aprofitant que en tenia per les patates.
Les
herbes i espècies per amanir les patates queden també al vostre gust. Podeu
jugar amb romaní, comí en pols, pebre vermell picant....
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada