LLOBARRO A LA BRASA AMB PATATES AL FORN

 

LLOBARRO A LA BRASA AMB PATATES AL FORN

 

Quan més fresc és un peix menys condiments l’hi fan falta. Per això aquest llobarro el faré a la brasa, però aprofitarem per fer d’acompanyament unes patates al forn, que queden delicioses.

INGREDIENTS:

  •   1 llobarro per persona
  •   Sal i pebre

Per a les patates:

  •  4 o 5 patates
  •   Sal
  •   Pebre blanc
  •   Pebre vermell
  •   All en pols
  •   Oli
  •   Herbes provençals

ELABORACIÓ:

Demaneu a la peixateria  que us netegin els llobarros, escatant-los i traient-los les vísceres, però deixant-los sencers. En tot cas, si són molt grans, es poden marcar fent uns tallets a cada banda, perquè es coguin millor.

Prepareu les patates: renteu-les i  talleu-les longitudinalment, com si fossin grills de taronja. Escampeu-les damunt d’una plata que pugui anar al forn i salpebreu-les en abundància. Feu el mateix amb les herbes provençals i l’all en pols. Per acabar, un bon raig d’oli. Remeneu-ho tot perquè quedin totes les patates impregnades i coeu-ho amb un forn pre-escalfat a 200º durant 15 minuts. Remeneu una mica les patates i aprofiteu per veure com van de cocció. Continueu coent-les durant uns 10 minuts més, depenent del forn i del tipus de patata. Traieu-les del forn i tapeu-les amb paper d’alumini durant uns 5 o 10 minuts, perquè acabin de concentrar els sabors.

Feu el llobarro: Salpebreu-lo i poseu-lo damunt de la graella. A mitja cocció tombeu-lo. Quan sigui cuit ja es pot servir. Tireu-li al damunt un raig d’un bon oli d’oliva verge i acompanyeu-lo amb les patates.

RECOMANACIONS:

Mireu de no tombar gaires vegades el llobarro perquè no es trenqui i vigileu de no coure’l gaire. El bon peix sempre està millor si no us passeu amb la cocció.

Jo  vaig acompanyar el plat amb una maionesa a la que vaig afegir una mica d’all en pols, pebre vermell i herbes provençals, aprofitant que en tenia per les patates.

Les herbes i espècies per amanir les patates queden també al vostre gust. Podeu jugar amb romaní, comí en pols, pebre vermell picant....  

Comentaris

Les més populars