PATÉ CASOLÀ DE POLLASTRE AL OPORTO
PATÉ CASOLÀ DE POLLASTRE AL OPORTO
Avui
un deliciós paté de fàcil elaboració que farà, sens dubte, les delícies de
petits i grans.
INGREDIENTS:
ü ½
kg. de fetges de pollastre
ü 2
cebes mitjanes
ü 4
grans d’all
ü 100
gr. de mantega
ü 1
copa de conyac
ü 1
copa de vi d’oporto
ü sal,
pebre i nou moscada
ü orenga
picat
ü greix d’ànec
ELABORACIÓ:
Per
començar netegeu de parts blanques i venes els fetges i desfeu-los una mica.
Poseu la mantega a una cassola al foc i quan estigui desfeta hi poseu les cebes
i els alls picats molt petits i coeu-lo a foc lent i tapat fins que agafin un
color daurat clar. Incorporeu els fetges i continueu coent-los a foc lent i
remenant sovint i vigilant de que no es
cremin.
Un cop
cuits, afegiu-hi els licors i coeu tot plegat un dos o tres minuts més, fins
que no quedi suc.
Rectifiqueu
de sal, pebre i nou moscada segons el vostre gust.
Passeu-ho
tot per una batedora fins que quedi una pasta fina i col·loqueu-ho en un o
varis motlles, tenint cura de no omplir-ho fins a dalt de tot.
Per
acabar desfeu a foc lent el greix d’ànec i poseu-lo per damunt dels motlles i
empolsineu amb abundat orenga picat.
Quan
estigui fred poseu-lo a la nevera, deixeu reposar un mínim de 24 hores i ja el
podeu menjar.
RECOMANACIONS:
Es
deliciós sucat amb unes llesques de pa torrat i acompanyat amb cebetes o
cogombres amb vinagre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada