PATÉ CASOLÀ DE POLLASTRE AL OPORTO


PATÉ CASOLÀ DE POLLASTRE AL OPORTO


Avui un deliciós paté de fàcil elaboració que farà, sens dubte, les delícies de petits i grans.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg. de fetges de pollastre
ü  2 cebes mitjanes
ü  4 grans d’all
ü  100 gr. de mantega
ü  1 copa de conyac
ü  1 copa de vi d’oporto
ü  sal, pebre i nou moscada
ü  orenga picat
ü   greix d’ànec

ELABORACIÓ:

Per començar netegeu de parts blanques i venes els fetges i desfeu-los una mica. Poseu la mantega a una cassola al foc i quan estigui desfeta hi poseu les cebes i els alls picats molt petits i coeu-lo a foc lent i tapat fins que agafin un color daurat clar. Incorporeu els fetges i continueu coent-los a foc lent i remenant sovint  i vigilant de que no es cremin.
Un cop cuits, afegiu-hi els licors i coeu tot plegat un dos o tres minuts més, fins que no quedi suc.
Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada segons el vostre gust.
Passeu-ho tot per una batedora fins que quedi una pasta fina i col·loqueu-ho en un o varis motlles, tenint cura de no omplir-ho fins a dalt de tot.
Per acabar desfeu a foc lent el greix d’ànec i poseu-lo per damunt dels motlles i empolsineu amb abundat orenga picat.
Quan estigui fred poseu-lo a la nevera, deixeu reposar un mínim de 24 hores i ja el podeu menjar. 

RECOMANACIONS:

Es deliciós sucat amb unes llesques de pa torrat i acompanyat amb cebetes o cogombres amb vinagre.   


Comentaris

Les més populars