REMENAT DE ROSSINYOLS I TÒFONA BLANCA

 
REMENAT DE ROSSINYOLS I TÒFONA BLANCA


La cuina amb productes de temporada és sempre una delícia pels sentits i el rossinyol i les tòfones d’estiu estan en el seu millor moment.

INGREDIENTS:

  •   ½ kg de rossinyols
  •   4 ous
  •   1 gra d’all
  •   Fulles de julivert
  •   Tòfona Blanca
  •   Sal i pebre
  •   Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Netegeu els bolets i talleu-los a  daus regulars, salpebreu-los i fregiu-los amb un raig d’oli. Quan estiguin pràcticament cuits, afegiu-hi l’all i el julivert tallat molt petit. Coeu-ho una mica i incorporeu els ous a la paella tot remenant-los per que es barregin amb els bolets. Rectifiqueu de sal i pebre i serviu-ho als plats.

Un cop tingueu el remenat al plat, tireu al damunt unes llesquetes de tòfona i serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

Per a fer el remenat molts cuiners incorporen els ous prèviament batuts com per a fer truita, però jo els prefereixo només trencats i així pots trobar diferenciats els sabors de les clares i els rovells.

Un cop cuits els bolets i en el moment d’incorporar els ous, abaixeu el foc i fins i tot si podeu,  coeu-ho al bany maria. Quedarà més cremós.

No us excediu en el temps de cocció del ous, no ha de quedar sec.

Si teniu l’oportunitat de comprar ous de gallines criades en llibertat el resultat encara és més espectacular.

La tòfona blanca o d’estiu és més suau que la negra, però el seu sabor d’avellana o de fruit sec, és ideal per a combinar amb la delicadesa del rossinyol.

Comentaris

Les més populars