REMENAT DE ROSSINYOLS I TÒFONA BLANCA
REMENAT
DE ROSSINYOLS I TÒFONA BLANCA
La
cuina amb productes de temporada és sempre una delícia pels sentits i el
rossinyol i les tòfones d’estiu estan en el seu millor moment.
INGREDIENTS:
- ½
kg de rossinyols
- 4
ous
- 1
gra d’all
- Fulles
de julivert
- Tòfona
Blanca
- Sal
i pebre
- Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Netegeu
els bolets i talleu-los a daus regulars,
salpebreu-los i fregiu-los amb un raig d’oli. Quan estiguin pràcticament cuits,
afegiu-hi l’all i el julivert tallat molt petit. Coeu-ho una mica i incorporeu
els ous a la paella tot remenant-los per que es barregin amb els bolets. Rectifiqueu
de sal i pebre i serviu-ho als plats.
Un
cop tingueu el remenat al plat, tireu al damunt unes llesquetes de tòfona i
serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Per
a fer el remenat molts cuiners incorporen els ous prèviament batuts com per a
fer truita, però jo els prefereixo només trencats i així pots trobar
diferenciats els sabors de les clares i els rovells.
Un
cop cuits els bolets i en el moment d’incorporar els ous, abaixeu el foc i fins
i tot si podeu, coeu-ho al bany maria. Quedarà
més cremós.
No
us excediu en el temps de cocció del ous, no ha de quedar sec.
Si
teniu l’oportunitat de comprar ous de gallines criades en llibertat el resultat
encara és més espectacular.
La tòfona blanca o d’estiu és més suau que la negra, però el seu sabor d’avellana o de fruit sec, és ideal per a combinar amb la delicadesa del rossinyol.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada