TARRINA DE BOLETS AMB PERNIL IBÈRIC


TARRINA DE BOLETS AMB PERNIL IBÈRIC


Temps de bolets i una recepta més per afegir a les mil formes que tenim de cuinar-los.
Una presentació i textura diferent i que no ens deixarà indiferents.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de bolets variats
ü  4 ous
ü  250 cc de nata líquida
ü  2 grans d’all
ü  Julivert fresc
ü  50 gr. de pernil ibèric
ü  Oli de gira-sol
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Netegeu els bolets, salpebreu-los i fregiu-los amb una mica d’oli, després incorporeu-hi l’all i el julivert tallat petit i un cop tot estigui cuit retireu-lo del foc i deixeu-lo refredar.
En un bol poseu-hi els bolets cuits i freds, la nata líquida i els ous i tritureu-lo tot plegat amb una batedora elèctrica,  fins a tenir una crema homogènia.
Rectifiqueu de sal i pebre i poseu aquesta crema en un motlle que pugui
anar al forn.
Coeu-lo al bany maria, a una temperatura de 180º  fins que estigui cuit. Traieu el motlle del forn i deixeu-ho refredar.
Un cop estigui totalment fred el podeu desemmotllar i tallar la  porció que desitgeu menjar.
Per a muntar el plat, poseu el tall de terrina de bolets i escalfeu-lo al forn o amb un microones.
A banda, poseu una paella al foc amb un bon raig d’oli de gira-sol i  quan comenci a treure fum retireu-la del foc i incorporeu-hi el pernil tallat a dauets petits i el julivert picat , coeu-lo uns segons i aboqueu el pernil cuit i el julivert per damunt de la terrina de bolets.

RECOMANACIONS:

El temps de cocció al forn pot variar segons la forma del motlle que fem servir, pot oscil·lar entre mitja hora o un hora, l’ideal es punxar-ho amb un escuradents i quan surti net estarà cuit.
Si teniu cura de reservar uns tallets de bolets abans de triturar-los i després incorporar-los a la crema aconseguireu una textura diferent molt agradable.
  

Comentaris

Les més populars