TARRINA DE BOLETS AMB PERNIL IBÈRIC
TARRINA DE BOLETS AMB PERNIL IBÈRIC
Temps
de bolets i una recepta més per afegir a les mil formes que tenim de
cuinar-los.
Una
presentació i textura diferent i que no ens deixarà indiferents.
INGREDIENTS:
ü 1 kg de
bolets variats
ü 4
ous
ü 250
cc de nata líquida
ü 2
grans d’all
ü Julivert
fresc
ü 50
gr. de pernil ibèric
ü Oli
de gira-sol
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu
els bolets, salpebreu-los i fregiu-los amb una mica d’oli, després incorporeu-hi
l’all i el julivert tallat petit i un cop tot estigui cuit retireu-lo del foc i
deixeu-lo refredar.
En un
bol poseu-hi els bolets cuits i freds, la nata líquida i els ous i tritureu-lo
tot plegat amb una batedora elèctrica,
fins a tenir una crema homogènia.
Rectifiqueu
de sal i pebre i poseu aquesta crema en un motlle que pugui
anar
al forn.
Coeu-lo
al bany maria, a una temperatura de 180º
fins que estigui cuit. Traieu el motlle del forn i deixeu-ho refredar.
Un cop
estigui totalment fred el podeu desemmotllar i tallar la porció que desitgeu menjar.
Per a muntar
el plat, poseu el tall de terrina de bolets i escalfeu-lo al forn o amb un
microones.
A
banda, poseu una paella al foc amb un bon raig d’oli de gira-sol i quan comenci a treure fum retireu-la del foc
i incorporeu-hi el pernil tallat a dauets petits i el julivert picat , coeu-lo
uns segons i aboqueu el pernil cuit i el julivert per damunt de la terrina de
bolets.
RECOMANACIONS:
El
temps de cocció al forn pot variar segons la forma del motlle que fem servir,
pot oscil·lar entre mitja hora o un hora, l’ideal es punxar-ho amb un
escuradents i quan surti net estarà cuit.
Si
teniu cura de reservar uns tallets de bolets abans de triturar-los i després
incorporar-los a la crema aconseguireu una textura diferent molt agradable.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada