FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I CALÇOTS
FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I CALÇOTS
Cal aprofitar la temporada de calçots per gaudir de
tot el seu potencial culinari
INGREDIENTS:
- 400 gr. de fideus perles o del núm. 4
- 500 gr. de costella de porc tallada
- 1l . de brou vegetal
- 12 calçots escalivats
- 1/2 got de vi ranci
- 4 cullerades de salsa de calçots o romesco
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
En una olla poseu a escalfar el brou vegetal.
En una paella amb un raig d’oli, rossegeu una mica
els fideus i reserveu-los
Salpebreu la costella de porc i amb la mateixa
paella dels fideus, fregiu-la amb una mica d’oli.
Mentre es cou la costella, peleu els calçots i
talleu la part comestible en juliana.
Quan la costella estigui cuita, incorporeu-hi els
calçots, la salsa romesco i el vi ranci, remeneu-ho be per emulsionar-ho tot i
deixeu reduir el vi fins que no faci olor d’alcohol. Tireu-hi els fideus i el
brou i deixeu que es cogui tot plegat uns 10 minuts, fins que els fideus
estiguin fets. Deixeu.-ho reposar uns
minuts i en el moment de servir-ho poseu al plat una cullerada de romesco.
RECOMANACIONS:
Si teniu els calçots crus, els podeu confitar. Netegeu-los,
traient la part verda de les fulles i les arrels, amb la resta talleu-los en
rodelles i poseu-los en una cassola coberts amb aigua i oli en una proporció d’1-1
i feu-ho bullir fins que l’aigua hagi evaporat, sols quedi l’oli i els calçots
estiguin cuits. Per a fer els fideus, agafeu-ne unes 3 o 4 cullerades, i la
resta els podeu guardar a la nevera, procurant que quedin sempre coberts amb
oli. I els tindreu al punt per molt altres plats, com truita de calçots o
remenat de calçots.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada