FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I CALÇOTS


FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I CALÇOTS

Cal aprofitar la temporada de calçots per gaudir de tot el seu potencial culinari

INGREDIENTS:

  •   400 gr. de fideus perles o del  núm. 4
  •   500 gr. de costella de porc tallada
  •   1l . de brou vegetal
  •   12 calçots escalivats
  •   1/2 got de vi ranci
  •   4 cullerades de salsa de calçots o romesco
  •   Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:


En una olla poseu a escalfar el brou vegetal.
En una paella amb un raig d’oli, rossegeu una mica els fideus i reserveu-los
Salpebreu la costella de porc i amb la mateixa paella dels fideus, fregiu-la amb una mica d’oli.
Mentre es cou la costella, peleu els calçots i talleu la part comestible en juliana.
Quan la costella estigui cuita, incorporeu-hi els calçots, la salsa romesco i el vi ranci, remeneu-ho be per emulsionar-ho tot i deixeu reduir el vi fins que no faci olor d’alcohol. Tireu-hi els fideus i el brou i deixeu que es cogui tot plegat uns 10 minuts, fins que els fideus estiguin fets.  Deixeu.-ho reposar uns minuts i en el moment de servir-ho poseu al plat una cullerada de romesco.

RECOMANACIONS:

Si teniu els calçots crus, els podeu confitar. Netegeu-los, traient la part verda de les fulles i les arrels, amb la resta talleu-los en rodelles i poseu-los en una cassola coberts amb aigua i oli en una proporció d’1-1 i feu-ho bullir fins que l’aigua hagi evaporat, sols quedi l’oli i els calçots estiguin cuits. Per a fer els fideus, agafeu-ne unes 3 o 4 cullerades, i la resta els podeu guardar a la nevera, procurant que quedin sempre coberts amb oli. I els tindreu al punt per molt altres plats, com truita de calçots o remenat de calçots. 

Comentaris

Les més populars