FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I BOLETS
FIDEUS AMB COSTELLA DE PORC I BOLETS
Temps de bolets, i no podien faltar amb uns fideus
amb costella de porc.
INGREDIENTS:
- 400 gr. de fideus nº 4
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- 250 gr. de costella de porc tallada
- 75 gr. de bolets secs variats
- 1,5 l de brou vegetal
- 1 got de vi ranci
- Pebre vermell
- Oli, sal i pebre negre mòlt
- Julivert picat
ELABORACIÓ:
Per començar,
poseu a rehidratar els bolets amb el brou vegetal durant unes dues hores
com a mínim.
Salpebreu la costella de porc i fregiu-la fins que
estigui daurada, retireu-la i reserveu-la. En el mateix oli de la costella,
fregiu-hi la ceba tallada petita. Quan
estigui transparent afegiu-hi l’all
també tallat petit i el tomàquet, pelat, sense grana i tallat a daus petits. Quan
tingueu el sofregit fet, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu a incorporar a la cassola la costella de porc i
el bolets escorreguts, remeneu-ho per emulsionar el sabors i afegiu-hi el vi
ranci. Deixeu reduir una estona i tireu a la cassola els fideus. Remeneu perquè
quedin impregnats del sofregit i afegiu-hi el brou vegetal de rehidratar els
bolets, prèviament escalfat.
Torneu a rectificar de sal i pebre i coeu-ho tot plegat fins que la
pasta estigui al “dente”. Traieu-ho del foc, empolsineu amb una mica de
julivert fresc picat i deixeu-ho reposar uns minuts perquè la pasta acabi de
coure’s. Ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
La mida del fideu és a gust de cadascú
A més de costella de porc també podeu posar-hi
botifarra tallada a trossos.
Es pot fer amb bolet fresc, i queda molt bo, però
el suc de rehidratar els bolets secs dóna un potencia de sabor incomparable, jo
recomano que si es fa amb bolets frescos
també es posin uns pocs bolets secs i el seu brou de rehidratació.
Ho podeu acompanyar amb una mica de formatge
rallat.
,
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada