FONDANT DE PATATA DEL BUFET I FORMATGE CREMÓS AMB REDUCCIÓ DE CERVESA NEGRA I POMA.
FONDANT DE PATATA DEL BUFET I FORMATGE CREMÓS AMB REDUCCIÓ DE CERVESA NEGRA I POMA.
INGREDIENTS:
Per al puré de patates:
ü ½
kg de patates del bufet
ü 300
cc de crema de llet
ü 2
cullerades de mantega
ü Sal
i pebre
Per
al fondant:
ü 600
gr. de puré de patates
ü 3
rovells d’ou
ü 100
gr. de formatge gorgonzola
ü 100
gr. de formatge brie
ü Sal
i pebre
Per
a la reducció:
ü 1
ampolla de cervesa negra (mitjana)
ü 200
cc de suc de poma
ü 30
gr. de sucre
ü Un
polsim de sal
ELABORACIÓ:
Abans de res farem el puré.
Renteu les patates
i bulliu-les amb pela fins que estiguin cuites.
Un cop cuites, escorreu-les i peleu-les, afegiu-hi la crema de llet i
feu-les puré amb l’ajut d’un passapurés o d’una batedora mecànica. Afegiu-hi la mantega i barregeu-la. Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
Per a la reducció:
poseu tots els ingredients
en una cassola i coeu-los fins obtenir una textura de xarop i reserveu.
Per al fondant:
barregeu el puré de patates amb
els rovells d’ou fins obtenir una crema homogènia. Agafeu una plata que pugui anar al forn i
ompliu la base amb el fondant, un gruix d’un parell de dits. Al damunt esmicoleu els dos formatges mirant
que quedin ben repartits. Cobriu-ho tot
amb la resta del fondant. Poseu-ho al
forn i coeu-ho a 180º fins que agafi un color daurat i estigui cuit (1/2 hora
aproximadament). En el moment
d’emplatar, acompanyeu-ho amb la reducció de cervesa negra.
RECOMANACIONS:
El
puré ha de quedar amb una textura espessa.
Es pot fer en una plata gran o bé en cassoletes individuals. Queda molt bé si en el moment de servir ho
acompanyem amb una mica de poma caramel·litzada o fresca.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada