CALDERETA DE SALMÓ


CALDERETA DE SALMÓ


Avui farem una senzilla sopa de peix que sens dubte agradarà molt als amants de les sopes i amés és ideal per una nit de primavera quan encara no fa molta calor. Ens portarà escalfor i records del mar.

INGREDIENTS:

ü  El cap i l’espina d’un salmó
ü  un cap de rap
ü  1 ceba
ü  2 fulles de llorer
ü  500 gr. de retall de salmó fumat
ü  1 kg i  ½  de tomàquets madurs
ü  1 cabeça d’alls
ü  2 pebrots verds
ü  ½ copa de conyac
ü  15 o 20 ametlles torrades i pelades
ü  1 llesca de pa fregida
ü  Oli d’oliva
ü  Julivert
ü  ½ paquet de safrà
ü  Sal i pebre blanc


 ELABORACIÓ:


En primer lloc, farem un brou amb el caps i l’espina del salmó, el cap del rap, la ceba i les dues fulles de llorer. Fent-ho bullir durant uns 30 minuts. Després ho passarem per un colador xinès i ho reservarem.
En una cassola de fang, posarem dues cullerades d’oli i els alls pelats i ho escalfarem, quan els alls comencin a agafar color els retirarem. En el mateix oli fregirem el pebrot tallat petit i el tomàquet pelat i també tallat petit.
Mentre es cou, en un morter,  prepararem una picada molt fina , amb els alls fregits abans, les ametlles, el julivert, el pa fregit, el safrà i el conyac.
Tornem a la cassola. Quan el sofregit de pebrot i tomàquet  està fet, afegirem el salmó fumat i el brou que hem fet abans, ho farem bullir un 5 minuts, i després tirarem la picada, remenant tot i deixant coure tot plegat uns 20 minuts. Ja esta a punt per menjar. Bon profit.         

Comentaris

Les més populars