CALDERETA DE SALMÓ
CALDERETA DE SALMÓ
Avui
farem una senzilla sopa de peix que sens dubte agradarà molt als amants de les
sopes i amés és ideal per una nit de primavera quan encara no fa molta calor.
Ens portarà escalfor i records del mar.
INGREDIENTS:
ü El
cap i l’espina d’un salmó
ü un
cap de rap
ü 1
ceba
ü 2
fulles de llorer
ü 500
gr. de retall de salmó fumat
ü 1
kg i ½
de tomàquets madurs
ü 1
cabeça d’alls
ü 2
pebrots verds
ü ½
copa de conyac
ü 15
o 20 ametlles torrades i pelades
ü 1
llesca de pa fregida
ü Oli
d’oliva
ü Julivert
ü ½
paquet de safrà
ü Sal
i pebre blanc
ELABORACIÓ:
En primer lloc, farem un
brou amb el caps i l’espina del salmó, el cap del rap, la ceba i les dues
fulles de llorer. Fent-ho bullir durant uns 30 minuts. Després ho passarem per
un colador xinès i ho reservarem.
En una cassola de fang,
posarem dues cullerades d’oli i els alls pelats i ho escalfarem, quan els alls
comencin a agafar color els retirarem. En el mateix oli fregirem el pebrot
tallat petit i el tomàquet pelat i també tallat petit.
Mentre es cou, en un
morter, prepararem una picada molt fina
, amb els alls fregits abans, les ametlles, el julivert, el pa fregit, el safrà
i el conyac.
Tornem a la cassola. Quan
el sofregit de pebrot i tomàquet està
fet, afegirem el salmó fumat i el brou que hem fet abans, ho farem bullir un 5
minuts, i després tirarem la picada, remenant tot i deixant coure tot plegat
uns 20 minuts. Ja esta a punt per menjar. Bon profit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada