ARRÒS AMB VEDELLA
ARRÒS AMB VEDELLA
INGREDIENTS:
Per a dues persones
ü Un
entrecot de vedella d’uns 500 o 600 gr.
ü 250
g d’arròs bomba
ü 750
cc de brou de carn
ü oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
Barreja d’espècies
ü Una
culleradeta de safrà en pols
ü Una
culleradeta d’all en pols
ü Una
culleradeta de ceba en pols
ü Una
culleradeta de pebre vermell dolç
ü Un
polsim de pebre negre en pols
ü 2
claus
ELABORACIÓ:
Poseu a escalfar
el brou, barregeu les especies i fregiu-les 1/2 minut en una paella amb un
bon raig d’oli, incorporeu-hi l’arròs,
remeneu, nacreu-lo una mica i
afegiu-hi el brou. Coeu-ho uns 18 minuts, primer a foc fort i després
abaixeu-lo una mica. Un cop cuit deixeu-ho reposar.
Mentre es cou
l’arròs, marqueu la carn en una paella amb unes gotes d’oli, i coeu-la segons
el vostre gust. Un cop cuita talleu-la a
filets i escampeu els sucs que ha deixat la carn damunt de l’arròs, i poseu els
filets al damunt.
RECOMANACIONS:
Podeu fer aquesta
recepta amb altres carns com porc o pollastre, però amb vedella queda molt
gustosa.
El punt de
cocció de la carn és molt personal, però a mi m’agrada molt poc feta, els sucs
de la carn deixen un sabor espectacular a l’arròs.
Podeu
aromatitzar la carn amb herbes com
romaní o farigola i acompanyar l’arròs amb allioli. I per acabar, si el brou
que teniu de carn no es gaire potent de sabor, sempre el podeu reforçar amb una
punteta de Bovril .
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada