APERITIUS DE FESTA (1)--1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.--1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.--3. MEDALLONS DE SALMÓ I CAVIAR.
APERITIUS DE FESTA (1)
Tres
idees originals d’aperitius per aquests dies.
1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.
INGREDIENTS:
ü 200
gr. de formatge rulo de cabra
ü 6
cullerades de crocanti d’ametlles
ELABORACIÓ:
Peleu
el formatge i poseu-lo en un bol.
Afegiu-hi dues cullerades de crocant i pasteu-ho tot fins tenir una
massa cremosa. Poseu-ho a la nevera
durant un parell d’hores i després, amb les mans sucades en oli, formeu boletes
i arrebosseu-les amb la resta del crocant.
Un cop estiguin fetes, guardeu-les a la nevera fins l’hora de servir.
2.
FILET DE SARDINA MARINAT.
INGREDIENTS:
ü Filets
de sardina nets d’escates i espines
ü Sal,
oli d’oliva, all i julivert
ü Vinagre
de vi blanc
ELABORACIÓ:
Renteu
els filets de sardina amb aigua freda fins que l’aigua surti ben neta. Salpebreu-los i poseu-los en un
recipient. Colgueu-los en vinagre
durant 10 minuts. Passat aquest temps,
traieu-los del vinagre i poseu-los en un altre recipient amb el julivert tallat
petit, l’all laminat i totalment colgats d’oli.
Deixeu-ho reposar a la nevera un mínim de cinc dies.
3. MEDALLONS DE SALMÓ I CAVIAR.
INGREDIENTS:
ü 400
gr. de filet de salmó net
ü 2
ous
ü 1
cullerada de sucre
ü 1
cullerada de farina
ü Sal
i pebre
ü Caviar
ELABORACIÓ:
Poseu
en un bol per a batedora tots els ingredients i tritureu-los fins obtenir una
crema. Estireu la pasta de salmó damunt
de film transparent de cuina i enrotlleu-ho de forma que quedi un caneló. Doneu volta als extrems tot pressionant bé
per a treure tot l’aire. Coeu aquests
rulls al vapor durant 15 minuts i deixeu-ho refredar. Un cop freds, els podeu desenfilmar i tallar
en medallons. En el moment de servir
poseu damunt de cada medalló una culleradeta de caviar.
RECOMANACIONS:
Per
als bombons de formatge, el crocant el podeu comprar o fer-lo vosaltres fregint
una mica d’ametlla picada amb un rajolinet d’oli i empolsinar-hi una mica de
sucre pel damunt fins que caramel·litzi.
Per
seguretat alimentària, com en tots els peixos que es mengen crus, és
recomanable congelar prèviament els filets de sardina.
El
medalló de salmó el podeu presentar també farcit d’algun ingredient diferent,
com poden ser bolets. Només cal tenir
cura de col·locar aquests ingredients al mig del salmó a l’hora de formar el
caneló de film.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada