APERITIUS DE FESTA (1)--1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.--1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.--3. MEDALLONS DE SALMÓ I CAVIAR.


APERITIUS DE FESTA (1)




Tres idees originals d’aperitius per aquests dies.

1. BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA I CROCANT D’AMETLLES.


INGREDIENTS:

ü  200 gr. de formatge rulo de cabra
ü  6 cullerades de crocanti d’ametlles

ELABORACIÓ:

Peleu el formatge i poseu-lo en un bol.  Afegiu-hi dues cullerades de crocant i pasteu-ho tot fins tenir una massa cremosa.  Poseu-ho a la nevera durant un parell d’hores i després, amb les mans sucades en oli, formeu boletes i arrebosseu-les amb la resta del crocant.  Un cop estiguin fetes, guardeu-les a la nevera fins l’hora de servir.

 
2. FILET DE SARDINA MARINAT.


INGREDIENTS:

ü  Filets de sardina nets d’escates i espines
ü  Sal, oli d’oliva, all i julivert
ü  Vinagre de vi blanc

ELABORACIÓ:

Renteu els filets de sardina amb aigua freda fins que l’aigua surti ben neta.  Salpebreu-los i poseu-los en un recipient.   Colgueu-los en vinagre durant 10 minuts.  Passat aquest temps, traieu-los del vinagre i poseu-los en un altre recipient amb el julivert tallat petit, l’all laminat i totalment colgats d’oli.  Deixeu-ho reposar a la nevera un mínim de cinc dies.


3. MEDALLONS DE SALMÓ I CAVIAR.


INGREDIENTS:

ü  400 gr. de filet de salmó net
ü  2 ous
ü  1 cullerada de sucre
ü  1 cullerada de farina
ü  Sal i pebre
ü  Caviar

ELABORACIÓ:

Poseu en un bol per a batedora tots els ingredients i tritureu-los fins obtenir una crema.  Estireu la pasta de salmó damunt de film transparent de cuina i enrotlleu-ho de forma que quedi un caneló.  Doneu volta als extrems tot pressionant bé per a treure tot l’aire.  Coeu aquests rulls al vapor durant 15 minuts i deixeu-ho refredar.  Un cop freds, els podeu desenfilmar i tallar en medallons.  En el moment de servir poseu damunt de cada medalló una culleradeta de caviar. 

 RECOMANACIONS:

Per als bombons de formatge, el crocant el podeu comprar o fer-lo vosaltres fregint una mica d’ametlla picada amb un rajolinet d’oli i empolsinar-hi una mica de sucre pel damunt fins que caramel·litzi.
Per seguretat alimentària, com en tots els peixos que es mengen crus, és recomanable congelar prèviament els filets de sardina.
El medalló de salmó el podeu presentar també farcit d’algun ingredient diferent, com poden ser bolets.  Només cal tenir cura de col·locar aquests ingredients al mig del salmó a l’hora de formar el caneló de film.

Comentaris

Les més populars