CALDERETA DE LLAMÀNTOL I RAP.
CALDERETA DE LLAMÀNTOL I RAP.
Un
gran plat per acomiadar o rebre l’any.
INGREDIENTS:
ü 2
llamàntols
ü 2
tomàquets
ü 1
rap grandet
ü 5
patates
ü Oli
d’oliva
ü 2
nyores
ü Pebre
vermell dolç
ü 2
cebes
ü Safrà
ü 1
copa de conyac
ü Sal
i pebre blanc en pols
Per la picada
ü 2
grans d’all
ü Julivert
ü 40
gr. d’ametlles torrades
ü 40
gr. d’avellanes torrades
ü 1
llesca de pa
ELABORACIÓ:
Per
començar, prepareu un caldo o un fumet amb el cap del rap i la pell i un litre
i mig d’aigua. Feu-ho bullir durant 20
minuts. Coleu-lo i reserveu-lo. A continuació prepareu la picada: fregiu tots els ingredients en una mica d’oli
durant un parell de minuts i després piqueu-los en un morter i reserveu-los.
Traieu
la carn dels llamàntols i reserveu-la.
En una cassola fonda fregiu els caps dels llamàntols i les closques i
aneu-ho aixafant perquè treguin tot el seu suc.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el conyac. Coeu-ho un minut tot junt i incorporeu-hi el
fumet que teniu fet. Feu-ho bullir tot
plegat a foc mitjà uns 35 minuts. Mentre
està bullint, en una altra cassola fregiu les cebes tallades petites. Quan estiguin cuites, afegiu-hi el tomàquet
tallat petit i la polpa de les nyores.
Coeu-ho tot plegat a foc suau uns 20 minuts. Després incorporeu-hi una culleradeta de
pebre vermell i el safrà. Coeu-ho tot
junt un parell de minuts. Afegiu-hi el
brou que estàveu fent amb les closques del llamàntol, després de colar-lo. Rectifiqueu de sal i pebre i quan estigui
bullint, poseu-hi les patates tallades a daus no gaire grans i la meitat de la
picada. Als 10 minuts de bullir,
incorporeu-hi el rap prèviament salpebrat.
Cinc minuts després afegiu-hi la carn del llamàntol tallada en llesques
i la resta de la picada. Coeu-ho tot
plegat cinc minuts més, ajusteu de sal i pebre i ja es pot servir.
Si no
teniu les eines o els coneixements necessaris, demaneu a la peixateria que us
tallin el rap reservant el cap i les pells i el llamàntol, tallant el cap per
la meitat i el cos a llesques de 2 o 3 dits.
Aquesta
caldereta es pot fer servir per altres peixos que siguin del vostre grat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada