CALDERETA DE LLAMÀNTOL I RAP.


CALDERETA DE LLAMÀNTOL I RAP.




Un gran plat per acomiadar o rebre l’any.

INGREDIENTS:

ü  2 llamàntols
ü  2 tomàquets
ü  1 rap grandet
ü  5 patates
ü  Oli d’oliva
ü  2 nyores
ü  Pebre vermell dolç
ü  2 cebes
ü  Safrà
ü  1 copa de conyac
ü  Sal i pebre blanc en pols

Per la picada

ü  2 grans d’all
ü  Julivert
ü  40 gr. d’ametlles torrades
ü  40 gr. d’avellanes torrades
ü  1 llesca de pa

ELABORACIÓ:

Per començar, prepareu un caldo o un fumet amb el cap del rap i la pell i un litre i mig d’aigua.  Feu-ho bullir durant 20 minuts.  Coleu-lo i reserveu-lo.  A continuació prepareu la picada:  fregiu tots els ingredients en una mica d’oli durant un parell de minuts i després piqueu-los en un morter i reserveu-los.
Traieu la carn dels llamàntols i reserveu-la.  En una cassola fonda fregiu els caps dels llamàntols i les closques i aneu-ho aixafant perquè treguin tot el seu suc.  Quan estiguin daurats, afegiu-hi el conyac.  Coeu-ho un minut tot junt i incorporeu-hi el fumet que teniu fet.  Feu-ho bullir tot plegat a foc mitjà uns 35 minuts.  Mentre està bullint, en una altra cassola fregiu les cebes tallades petites.  Quan estiguin cuites, afegiu-hi el tomàquet tallat petit i la polpa de les nyores.  Coeu-ho tot plegat a foc suau uns 20 minuts.  Després incorporeu-hi una culleradeta de pebre vermell i el safrà.  Coeu-ho tot junt un parell de minuts.  Afegiu-hi el brou que estàveu fent amb les closques del llamàntol, després de colar-lo.  Rectifiqueu de sal i pebre i quan estigui bullint, poseu-hi les patates tallades a daus no gaire grans i la meitat de la picada.  Als 10 minuts de bullir, incorporeu-hi el rap prèviament salpebrat.  Cinc minuts després afegiu-hi la carn del llamàntol tallada en llesques i la resta de la picada.  Coeu-ho tot plegat cinc minuts més, ajusteu de sal i pebre i ja es pot servir.

Si no teniu les eines o els coneixements necessaris, demaneu a la peixateria que us tallin el rap reservant el cap i les pells i el llamàntol, tallant el cap per la meitat i el cos a llesques de 2 o 3 dits.

Aquesta caldereta es pot fer servir per altres peixos que siguin del vostre grat.

Comentaris

Les més populars