CALAMARCETS FARCITS DE CARN DE PORC
CALAMARCETS FARCITS DE CARN DE PORC
La incidència osonenca als clàssics mar i muntanya
INGREDIENTS:
ü 1 kg. de calamarcets del número 4
ü ½ kg. de botifarra
ü 1 ou
ü Sal, pebre, oli
Per a la salsa:
ü 2 cebes
ü 2 tomàquets
ü 3 grans d’all
ü Pebrot vermell escalivat
ü Brou de peix o aigua
ü Sal i pebre
Per a la picada:
ü Ametlles i avellanes torrades
ü ½ presa de
xocolata
ELABORACIÓ
Netegeu els calamars deixant els cossos nets i
retireu-ne les potes (que guardareu per una altra elaboració). Barregeu la carn de la botifarra amb l’ou i
si calgués, rectifiqueu-la amb una mica de sal.
Ompliu els cossos dels calamars amb aquesta carn i tanqueu-los amb un
escuradents. Fregiu els calamars farcits
amb força oli de gira-sol, fins que comencin a agafar color. Reserveu-los.
Per a fer la salsa: talleu la ceba petita i els
alls també, i coeu-ho amb un bon raig d’oli, tapat i a foc lent fins que la
ceba estigui cuita. Afegiu-hi el
tomàquet, sense grana, pelat i tallat petit i el pebrot, tallat a tires. Deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts i per acabar, incorporeu-hi la picada. Un cop feta la salsa, poseu-hi els calamars i
cobriu-los amb el fumet. Deixeu-ho
bullir tot plegat uns 10 minuts més, i ja es pot servir.
Si la salsa us agrada més clara o més espessa,
podeu modificar-la amb la quantitat de fumet que hi incorporeu.
Si voleu donar-li més nivell al plat, podeu posar a
la cassola algunes cloïsses i deixar que s’obrin mentre s’acaba de fer el plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada