CALAMARCETS FARCITS DE CARN DE PORC


CALAMARCETS FARCITS DE CARN DE PORC


La incidència osonenca als clàssics mar i muntanya

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de calamarcets del número 4
ü  ½ kg. de botifarra
ü  1 ou
ü  Sal, pebre, oli

Per a la salsa:

ü  2 cebes
ü  2 tomàquets
ü  3 grans d’all
ü  Pebrot vermell escalivat
ü  Brou de peix o aigua
ü  Sal i pebre

Per a la picada:

ü  Ametlles i avellanes torrades
ü  ½  presa de xocolata

ELABORACIÓ

Netegeu els calamars deixant els cossos nets i retireu-ne les potes (que guardareu per una altra elaboració).  Barregeu la carn de la botifarra amb l’ou i si calgués, rectifiqueu-la amb una mica de sal.  Ompliu els cossos dels calamars amb aquesta carn i tanqueu-los amb un escuradents.  Fregiu els calamars farcits amb força oli de gira-sol, fins que comencin a agafar color.  Reserveu-los. 
Per a fer la salsa: talleu la ceba petita i els alls també, i coeu-ho amb un bon raig d’oli, tapat i a foc lent fins que la ceba estigui cuita.   Afegiu-hi el tomàquet, sense grana, pelat i tallat petit i el pebrot, tallat a tires.  Deixeu-ho coure tot plegat uns 10  minuts i per acabar, incorporeu-hi la picada.  Un cop feta la salsa, poseu-hi els calamars i cobriu-los amb el fumet.  Deixeu-ho bullir tot plegat uns 10 minuts més, i ja es pot servir.

Si la salsa us agrada més clara o més espessa, podeu modificar-la amb la quantitat de fumet que hi incorporeu.
Si voleu donar-li més nivell al plat, podeu posar a la cassola algunes cloïsses i deixar que s’obrin mentre s’acaba de fer el plat.


Comentaris

Les més populars