MADUIXES AMB CREMA DE LLIMONA


MADUIXES AMB CREMA DE LLIMONA



Amb la primavera ens comencen a arribar les fruites, i amb elles unes postres plenes de sabors i colors.

INGREDIENTS:

ü  5 o 6 carquinyolis

Per a les maduixes

ü  400 gr. de maduixes
ü  100 gr. de sucre
ü  100 cc d’aigua

Per a la crema de llimona

ü  5 llimones (la pell i el suc)
ü  185 cc d’aigua
ü  750 gr. de sucre
ü  5 ous

ELABORACIÓ:

Per a fer les maduixes, poseu l’aigua i el sucre en un pot al foc, quan comenci a  bullir incorporeu-hi les maduixes netes i tallades a daus mitjans i quan torni a començar a bullir, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Per a fer la crema de llimona poseu en una olla, el sucre, l’aigua i el suc i les peles  de les llimones, escalfeu-ho tot fins que veieu que el sucre està totalment diluït, afegiu-hi els ous batuts i remeneu per a lligar-ho tot, coeu-ho tot plegat uns 8 minuts i després coleu-ho per a treure les peles de les llimones i deixeu refredar.
Per a muntar el plat, espereu que tot estigui totalment fred; llavors poseu una mica de crema de llimona, una mica de maduixes i doneu-li un agradable toc  cruixent al plat empolsinant al damunt els carquinyolis aixafats amb un morter.

Podeu fer servir aquestes dues formes de treballar les fruites per a combinar-les amb d’altres fruites segons les vostres preferències. 

Comentaris

Les més populars