MADUIXES AMB CREMA DE LLIMONA
MADUIXES AMB CREMA DE LLIMONA
Amb la
primavera ens comencen a arribar les fruites, i amb elles unes postres plenes
de sabors i colors.
INGREDIENTS:
ü 5
o 6 carquinyolis
Per a les maduixes
ü 400
gr. de maduixes
ü 100
gr. de sucre
ü 100
cc d’aigua
Per a la crema de llimona
ü 5
llimones (la pell i el suc)
ü 185
cc d’aigua
ü 750
gr. de sucre
ü 5
ous
ELABORACIÓ:
Per a
fer les maduixes, poseu l’aigua i el sucre en un pot al foc, quan comenci
a bullir incorporeu-hi les maduixes
netes i tallades a daus mitjans i quan torni a començar a bullir, traieu-ho del
foc i deixeu-ho refredar.
Per a
fer la crema de llimona poseu en una olla, el sucre, l’aigua i el suc i les
peles de les llimones, escalfeu-ho tot
fins que veieu que el sucre està totalment diluït, afegiu-hi els ous batuts i
remeneu per a lligar-ho tot, coeu-ho tot plegat uns 8 minuts i després coleu-ho
per a treure les peles de les llimones i deixeu refredar.
Per a
muntar el plat, espereu que tot estigui totalment fred; llavors poseu una mica
de crema de llimona, una mica de maduixes i doneu-li un agradable toc cruixent al plat empolsinant al damunt els
carquinyolis aixafats amb un morter.
Podeu
fer servir aquestes dues formes de treballar les fruites per a combinar-les amb
d’altres fruites segons les vostres preferències.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada