ORELLA I MORRO DE PORC AMB CREMA DE CIGRONS I OLI DE SAFRÀ
ORELLA I MORRO DE PORC AMB CREMA DE CIGRONS I OLI DE SAFRÀ
Cuina d’aquí en la seva màxima expressió.
INGREDIENTS:
- Tres quarts de quilo de cigrons cuits
- 1 careta de porc
- 1 ceba
- 100 cc de crema de llet
- 1 cullerada de mantega
- Fulles de llorer
- Claus d’espècie
- Oli de safrà
- Oli d’oliva
- Sal, pebre i uns brins de safrà
ELABORACIÓ:
Per coure la careta del porc, poseu-la en una olla amb la ceba sencera i
els claus d’espècie clavats, fulles de llorer, aigua i sal. Feu-la bullir fins que estigui tova, entre
dues i tres hores. Un cop cuita,
traieu-la de l’aigua, talleu-la a daus mitjans i reserveu-la.
Per fer la crema de cigrons, escalfeu els cigrons amb la crema de llet i
tritureu-los, afegint, si cal una mica d’aigua de la cocció de la careta, fins
que tingueu la textura desitjada de crema espessa. Un cop triturats, passeu-los per un colador
xinès i mentre encara estiguin calents, però fora del foc, afegiu-hi la mantega
i emulsioneu-la amb la crema.
Rectifiqueu de sal i pebre.
Per a fer l’oli de safrà, poseu l’oli amb el safrà en un pot i coeu-ho a
foc molt suau durant uns 5 minuts.
Per muntar el plat: poseu a la base la crema de cigrons calenta, al
damunt la careta de porc tallada a daus, també calenta, i per acabar, ruixeu-ho
amb l’oli de safrà. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Si teniu cura de reservar uns quants cigrons sencers, quedaran molt bé a
l’hora de decorar el plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada