ORELLA I MORRO DE PORC AMB CREMA DE CIGRONS I OLI DE SAFRÀ


ORELLA I MORRO DE PORC AMB CREMA DE CIGRONS I OLI DE SAFRÀ


Cuina d’aquí en la seva màxima expressió.

INGREDIENTS:

  •   Tres quarts de quilo de cigrons cuits
  •   1 careta de porc
  •   1 ceba
  •   100 cc de crema de llet
  •   1 cullerada de mantega
  •   Fulles de llorer
  •   Claus d’espècie
  •   Oli de safrà
  •   Oli d’oliva
  •   Sal, pebre i uns brins de safrà

 ELABORACIÓ:

Per coure la careta del porc, poseu-la en una olla amb la ceba sencera i els claus d’espècie clavats, fulles de llorer, aigua i sal.  Feu-la bullir fins que estigui tova, entre dues i tres hores.  Un cop cuita, traieu-la de l’aigua, talleu-la a daus mitjans i reserveu-la.
Per fer la crema de cigrons, escalfeu els cigrons amb la crema de llet i tritureu-los, afegint, si cal una mica d’aigua de la cocció de la careta, fins que tingueu la textura desitjada de crema espessa.  Un cop triturats, passeu-los per un colador xinès i mentre encara estiguin calents, però fora del foc, afegiu-hi la mantega i emulsioneu-la amb la crema.  Rectifiqueu de sal i pebre.
Per a fer l’oli de safrà, poseu l’oli amb el safrà en un pot i coeu-ho a foc molt suau durant uns 5 minuts.
Per muntar el plat: poseu a la base la crema de cigrons calenta, al damunt la careta de porc tallada a daus, també calenta, i per acabar, ruixeu-ho amb l’oli de safrà.  Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

Si teniu cura de reservar uns quants cigrons sencers, quedaran molt bé a l’hora de decorar el plat.

Comentaris

Les més populars