GASPATXO DE REMOLATXA I CIRERES AMB ANXOVES
GASPATXO DE REMOLATXA I CIRERES AMB ANXOVES
Un plat de fàcil elaboració, refrescant, ple de matisos, i digne del
millors gourmets
INGREDIENTS:
ü 250 gr. de remolatxa
ü 250 gr. de cireres
ü 250 gr. de tomàquets madurs
ü 1 cullerada de vinagre de Xerès
ü 2 cullerades d’oli d’oliva extra
ü 1 culleradeta de cafè de gingebre mòlt
ü Tres filets d’anxoves de l’Escala en oli, per
persona
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Bulliu la remolatxa amb pell, durant uns 30/45
minuts, en funció de la seva mida. Peleu-la i talleu-la a daus petits.
Reserveu una mica d’aigua de la cocció.
Traieu el pinyol de les cireres.
Talleu els tomàquets a daus. Ajunteu la remolatxa,
les cireres i els tomàquets en un bol i
tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora mecànica fins que estigui com un puré, si
cal afegiu-hi una mica d’aigua de la
remolatxa.
Per afinar el puré, passeu-lo per un colador xinès.
Incorporeu-hi el gingebre, l’oli i el vinagre, rectifiqueu de sal i pebre i
serviu-lo ben fred.
Poseu-hi les
anxoves al damunt i a gaudir del plat.
RECOMANACIONS:
Per tenir un plat amb un ventall més gran de colors
i sabors, podeu amanir-ho amb unes escates
de ceba deshidratada i unes gotes de crema de Mòdena. Si bulliu les
remolatxes amb la pell i els deixeu una
mica de tija, mantindran un color més intens.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada