PANQUEQUES JAPONESOS

 

PANQUEQUES JAPONESOS


Avui i sense que serveixi de precedent, un postra internacional. És molt semblant als coneguts Doroyakis, el pastís japonès popularitzat per en Doraemon. I pel meu gust molt més esponjós.

INGREDIENTS:

  •   2 Ous
  •   40 gr. de farina
  •   10 gr. de llevat en pols
  •   1 polsim de sal
  •   35 gr. de sucre

  •   
    40 ml. de llet

ELABORACIO:

Separeu les clares dels rovells i munteu-les amb el sucre fins que estiguin a punt de neu, i reserveu-les. En un altre bol barregeu els rovells amb la farina, la llet, la sal i el llevat, i remeneu-ho fins obtenir una crema homogènia. Incorporeu-hi les clares a punt de neu, amb moviments suaus i embolcallant els ingredients fins que estigui tot ben integrat.

Ompliu una mànega pastissera i aneu fent cercles d’uns 10 cm de diàmetre, damunt d’una paella antiadherent calenta. Coeu-los a foc mitjà, tapats i quan veieu que han fet bombolletes, tombeu-los amb molta cura. quan estiguin cuits per les dues bandes ja els podeu treure i servir acompanyats amb melmelada, xocolata o el que més us agradi.

RECOMANACIONS:

L’autentic Doroyaquis es fa amb aigua en lloc de llet, i fent servir també mel i es farceix amb una llaminadura feta amb mongetes vermelles, que es diu Anko, però personalment prefereixo les melmelades i la xocolata. En tot cas, a la foto estan fets amb melmelada de taronges i xocolata. És espectacular i de fàcil elaboració.

 

Comentaris

Les més populars