PANQUEQUES JAPONESOS
PANQUEQUES JAPONESOS
Avui
i sense que serveixi de precedent, un postra internacional. És molt semblant
als coneguts Doroyakis, el pastís japonès popularitzat per en Doraemon. I pel
meu gust molt més esponjós.
INGREDIENTS:
- 2
Ous
- 40
gr. de farina
- 10
gr. de llevat en pols
- 1
polsim de sal
- 35
gr. de sucre
40 ml. de llet
ELABORACIO:
Separeu
les clares dels rovells i munteu-les amb el sucre fins que estiguin a punt de
neu, i reserveu-les. En un altre bol barregeu els rovells amb la farina, la
llet, la sal i el llevat, i remeneu-ho fins obtenir una crema homogènia.
Incorporeu-hi les clares a punt de neu, amb moviments suaus i embolcallant els
ingredients fins que estigui tot ben integrat.
Ompliu
una mànega pastissera i aneu fent cercles d’uns 10 cm de diàmetre, damunt d’una
paella antiadherent calenta. Coeu-los a foc mitjà, tapats i quan veieu que han
fet bombolletes, tombeu-los amb molta cura. quan estiguin cuits per les dues
bandes ja els podeu treure i servir acompanyats amb melmelada, xocolata o el que
més us agradi.
RECOMANACIONS:
L’autentic
Doroyaquis es fa amb aigua en lloc de llet, i fent servir també mel i es
farceix amb una llaminadura feta amb mongetes vermelles, que es diu Anko, però
personalment prefereixo les melmelades i la xocolata. En tot cas, a la foto estan
fets amb melmelada de taronges i xocolata. És espectacular i de fàcil
elaboració.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada