FIDEUS DE MUNTANYA
FIDEUS DE MUNTANYA
Uns fideus a la cassola amb productes de terra endins,
senzillament espectaculars.
INGREDIENTS:
ü 400 gr. de fideus
ü Un grapat de bolets secs variats
ü 1 tall de costella de porc
ü ½ pollastre
ü 1 botifarra
ü 2 o 3 carxofes
ü 1 ceba
ü Una copa de vi ranci
ELABORACIÓ:
Poseu a rehidratar els bolets amb aigua durant unes dues
hores.
Netegeu les carxofes, talleu-les a octaus i coeu-les fent-les
bullir amb una mica d’aigua i sal. Un
cop cuites reserveu-les i conserveu el brou de la cocció.
Talleu les carns a tall petits i fregiu-les amb un bon
raig d’oli a la cassola que fareu servir per fer els fideus. Un cop estigui
daurada la carn reserveu-la. En el
mateix oli, fregiu a foc lent i tapada la ceba també tallada molt petita, Un
cop estigui transparent, incorporeu a la cassola, la carn, les carxofes i els
bolets, fregiu-ho tot plegat un parell de minuts, afegiu el vi ranci i coeu-ho
fins que no faci olor d’alcohol.
A banda, barregeu el brou de les carxofes amb l’aigua de
rehidratar els bolets i feu-ho bullir tot plegat.
Per acabar tireu els fideus a la cassola, remeneu perquè
es fregeixin una mica amb tot plegat i tireu el brou necessari depenent de si us
agraden més o menys caldosos. Rectifiqueu
de sal i pebre i coeu-ho fins que els fideus estiguin al dente.
RECOMANACIONS :
Podeu acabar el plat empolsinant per damunt una mica d’herbes
aromàtiques con orenga i julivert.
És important que la barreja de bolets tinguin ceps i
trompetes, sempre faran uns fideus més saborosos.
I per acabar també podeu fer aquesta recepta amb arròs,
el resultat es també impressionant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada