FIDEUS DE MUNTANYA


FIDEUS  DE MUNTANYA



Uns fideus a la cassola amb productes de terra endins, senzillament espectaculars.

INGREDIENTS:

ü  400 gr. de fideus
ü  Un grapat de bolets secs variats
ü  1 tall de costella de porc
ü  ½ pollastre
ü  1 botifarra
ü  2 o 3 carxofes
ü  1 ceba
ü  Una copa de vi ranci

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar els bolets amb aigua durant unes dues hores.
Netegeu les carxofes, talleu-les a octaus i coeu-les fent-les  bullir amb una mica d’aigua i sal. Un cop cuites reserveu-les i conserveu el brou de la cocció. 
Talleu les carns a tall petits i fregiu-les amb un bon raig d’oli a la cassola que fareu servir per fer els fideus. Un cop estigui daurada la carn reserveu-la.  En el mateix oli, fregiu a foc lent i tapada la ceba també tallada molt petita, Un cop estigui transparent, incorporeu a la cassola, la carn, les carxofes i els bolets, fregiu-ho tot plegat un parell de minuts, afegiu el vi ranci i coeu-ho fins que no faci olor d’alcohol.
A banda, barregeu el brou de les carxofes amb l’aigua de rehidratar els bolets i feu-ho bullir tot plegat.
Per acabar tireu els fideus a la cassola, remeneu perquè es fregeixin una mica amb tot plegat i tireu el brou necessari depenent de si us agraden més o menys caldosos.  Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho fins que els fideus estiguin al dente.


 RECOMANACIONS :

Podeu acabar el plat empolsinant per damunt una mica d’herbes aromàtiques con orenga i julivert.
És important que la barreja de bolets tinguin ceps i trompetes, sempre faran uns fideus més saborosos.
I per acabar també podeu fer aquesta recepta amb arròs, el resultat es també impressionant. 
   




Comentaris

Les més populars