BOTIFARRA AMB CEBA CARAMELITZADA I BOLETS DE SOCA
BOTIFARRA AMB CEBA CARAMELITZADA I BOLETS DE SOCA
Adaptació lliure d’una recepta del segle XVIII, i
que podríem considerar totalment actual.
INGREDIENTS:
- 4 pams de botifarra
- 2 ampolles mitjanes de cervesa
- 1/2 kg de bolets de soca (gírgoles)
- Julivert picat fi
- All picat fi
- Oli, sal i pebre
Per a la ceba caramel·litzada:
- 1/2 kg de ceba
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. de sucre morè
- 100 ml de vi negre
- 50 ml de vinagre
ELABORACIÓ:
Primer feu la ceba. Talleu-la a juliana i poseu-la
en una paella amb la mantega i un polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada
fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el
sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de
melmelada. Retireu-ho del foc i
reserveu-ho.
Netegeu els bolets i talleu-los en juliana. Salpebreu-los
i sofregiu-los en una paella amb un raig d’oli, a mitja cocció incorporeu-hi el
julivert i l’all picats i un cop tot estigui cuit, reserveu-ho.
En una paella, amb un raig d’oli, coeu les
botifarres. A mitja cocció afegiu-hi la
ceba i els bolets, remeneu-ho i aboqueu-hi
la cervesa. Coeu-ho tot plegat fins que la cervesa hagi reduït i la salsa
tingui una textura cremosa, empolsineu-ho amb una mica de julivert fresc picat
i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Aquesta combinació de bolets i ceba també és molt
adient per a peixos com el lluç.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada