BOTIFARRA AMB CEBA CARAMELITZADA I BOLETS DE SOCA


BOTIFARRA AMB CEBA CARAMELITZADA I BOLETS DE SOCA

Adaptació lliure d’una recepta del segle XVIII, i que podríem considerar totalment actual.

INGREDIENTS:

  •         4 pams de botifarra
  •         2 ampolles mitjanes de cervesa
  •         1/2 kg de bolets de soca (gírgoles)
  •         Julivert picat fi
  •         All picat fi
  •         Oli, sal i pebre

Per a la ceba caramel·litzada:

  •         1/2 kg de ceba
  •         50 gr. de mantega
  •         50 gr. de sucre morè
  •         100 ml de vi negre
  •        50 ml de vinagre

 ELABORACIÓ:

Primer feu la ceba. Talleu-la a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal i coeu-la a foc lent i tapada fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts), incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada.  Retireu-ho del foc i reserveu-ho.
Netegeu els bolets i talleu-los en juliana. Salpebreu-los i sofregiu-los en una paella amb un raig d’oli, a mitja cocció incorporeu-hi el julivert i l’all picats i un cop tot estigui cuit, reserveu-ho.
En una paella, amb un raig d’oli, coeu les botifarres.  A mitja cocció afegiu-hi la ceba i els bolets, remeneu-ho i  aboqueu-hi la cervesa. Coeu-ho tot plegat fins que la cervesa hagi reduït i la salsa tingui una textura cremosa, empolsineu-ho amb una mica de julivert fresc picat i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Aquesta combinació de bolets i ceba també és molt adient per a  peixos com el lluç.


Comentaris

Les més populars