LLOM IBÈRIC CURAT

 

LLOM IBÈRIC CURAT

Pels amants dels embotits, el llom curat o embotxat, és una “delicatessen”. Aquí us explico com podeu fer-lo vosaltres mateixos i donar el toc personal que vulgueu.

 

INGREDIENTS:

  •   1 llom ibèric
  •   1 kg de sal gruixuda
  •   1 kg de sucre
  •   Pebre vermell fumat
  •   All sec en pols
  •   Espècies o herbes aromàtiques (al vostre gust)
  •   Paper de cuina

  •   
    Bena sanitària

 

ELABORACIÓ:

Barregeu la sal i el sucre remenant fins que quedin ben barrejats, Ompliu la base d’una safata amb la meitat d’aquesta barreja. Poseu-hi el llom al damunt i cobriu-ho amb la resta de barreja de sal i sucre, tenint cura perquè quedi tot cobert. Tapeu la safata i poseu-la 48 hores en la part més baixa de la nevera.

Un cop passat aquest temps renteu el llom a raig d’aigua per treure tota la sal i eixugueu-lo bé.

Feu una barreja amb el pebre vermell, l’all, les espècies i herbes que vulgueu i arrebosseu el llom amb aquest preparat mirant que quedi tot ben arrebossat, després emboliqueu-lo amb paper de cuina i per damunt amb bena sanitària, mirant que quedi ben tibada.

Guardeu-lo en un lloc fresc i si és possible sec. Si teniu un rebost, perfecte i sinó a la nevera.

Després d'un mes aproximadament ja el podreu tastar.

 

RECOMANACIONS:

Quan el destapeu ha d’estar dur, si no ho està deixeu-lo uns dies més sense destapar. Un cop obert, si el voleu conservar per més temps el podeu envasar al buit i fins i tot congelar.

Jo ho he fet amb llom ibèric, però també és molt bo amb llom de porc Duroc i fins i tot amb llonza llaminera.

Recordeu posar-hi una etiqueta amb la data que l’heu fet per controlar el temps de curació.

 

 

 

Comentaris

Les més populars