LLOM IBÈRIC CURAT
LLOM IBÈRIC CURAT
Pels amants dels embotits, el llom curat o embotxat, és una “delicatessen”. Aquí us explico com podeu fer-lo vosaltres mateixos i donar el toc personal que vulgueu.
INGREDIENTS:
- 1
llom ibèric
- 1
kg de sal gruixuda
- 1
kg de sucre
- Pebre
vermell fumat
- All
sec en pols
- Espècies
o herbes aromàtiques (al vostre gust)
- Paper
de cuina
Bena sanitària
ELABORACIÓ:
Barregeu
la sal i el sucre remenant fins que quedin ben barrejats, Ompliu la base d’una
safata amb la meitat d’aquesta barreja. Poseu-hi el llom al damunt i cobriu-ho
amb la resta de barreja de sal i sucre, tenint cura perquè quedi tot cobert.
Tapeu la safata i poseu-la 48 hores en la part més baixa de la nevera.
Un
cop passat aquest temps renteu el llom a raig d’aigua per treure tota la sal i
eixugueu-lo bé.
Feu
una barreja amb el pebre vermell, l’all, les espècies i herbes que vulgueu i
arrebosseu el llom amb aquest preparat mirant que quedi tot ben arrebossat,
després emboliqueu-lo amb paper de cuina i per damunt amb bena sanitària, mirant
que quedi ben tibada.
Guardeu-lo
en un lloc fresc i si és possible sec. Si teniu un rebost, perfecte i sinó a la
nevera.
Després
d'un mes aproximadament ja el podreu tastar.
RECOMANACIONS:
Quan
el destapeu ha d’estar dur, si no ho està deixeu-lo uns dies més sense
destapar. Un cop obert, si el voleu conservar per més temps el podeu envasar al
buit i fins i tot congelar.
Jo
ho he fet amb llom ibèric, però també és molt bo amb llom de porc Duroc i fins
i tot amb llonza llaminera.
Recordeu
posar-hi una etiqueta amb la data que l’heu fet per controlar el temps de
curació.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada