AMANIDA DE PINYA I POLLASTRE
AMANIDA DE PINYA I POLLASTRE
Temps
d’amanides, una proposta deliciosa per començar la temporada.
INGREDIENTS:
ü Fulles
d’enciams variats
ü Pinya
natural
ü 1
pit de pollastre
ü 1
cullerada de pipes pelades
ü 2 fulles de llorer
ü Alfàbrega,
orenga i julivert picat
ü Mostassa
ü Oli
d’oliva
ü Oli
de gira-sol
ü Vinagre
de Módena
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu
la vinagreta posant en un bol dues cullerades de mostassa i dues cullerades de
vinagre, i tot remenant, aneu afegint-hi els olis, barrejats a parts iguals com
si féssiu una maionesa, i procurant que quedi lligat. La quantitat aproximada
d’oli que incorporareu és de tres vegades la quantitat de vinagre.
Rectifiqueu
de sal i reserveu-la.
Poseu
una olla amb aigua i les fulles de llorer al foc i poseu al damunt un colador,
que no arribi a tocar l’aigua, amb el pit de pollastre filetejat, salpebrat i
amanit amb les herbes aromàtiques, tapeu-lo i coeu-lo al vapor fins que estigui
cuit, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Peleu
la pinya, i talleu-la a llesques primetes o a daus segons el vostre gust i
reserveu-les.
Ara ja
podeu muntar el plat.
Talleu
amb les mans les fulles d’enciam netes, poseu-les amb un bol i saleu-les una
mica, incorporeu-hi les pipes, la pinya, i el pollastre de forma que la
combinació de colors resulti atractiva, amaniu-ho amb una mica de vinagreta i
gaudiu d’aquest sa i deliciós plat.
Evidentment,
els ingredients poden variar segons el vostre gust, com per exemple, en lloc de
pipes posar-hi nous pelades, o la salsa la podeu substituir per una altra, com
pot ser una salsa rosa o un altre tipus de vinagreta.
Però
la combinació de la pinya amb el pollastre fred és un clàssic que no falla mai.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada