AMANIDA DE PINYA I POLLASTRE


AMANIDA DE PINYA I POLLASTRE


Temps d’amanides, una proposta deliciosa per començar la temporada.

INGREDIENTS:

ü  Fulles d’enciams variats
ü  Pinya natural
ü  1 pit de pollastre
ü  1 cullerada de pipes pelades
ü  2  fulles de llorer
ü  Alfàbrega, orenga i julivert picat
ü  Mostassa
ü  Oli d’oliva
ü  Oli de gira-sol
ü  Vinagre de Módena
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Prepareu la vinagreta posant en un bol dues cullerades de mostassa i dues cullerades de vinagre, i tot remenant, aneu afegint-hi els olis, barrejats a parts iguals com si féssiu una maionesa, i procurant que quedi lligat. La quantitat aproximada d’oli que incorporareu és de tres vegades la quantitat de vinagre.
Rectifiqueu de sal i reserveu-la.
Poseu una olla amb aigua i les fulles de llorer al foc i poseu al damunt un colador, que no arribi a tocar l’aigua, amb el pit de pollastre filetejat, salpebrat i amanit amb les herbes aromàtiques, tapeu-lo i coeu-lo al vapor fins que estigui cuit, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Peleu la pinya, i talleu-la a llesques primetes o a daus segons el vostre gust i reserveu-les.
Ara ja podeu muntar el plat.
Talleu amb les mans les fulles d’enciam netes, poseu-les amb un bol i saleu-les una mica, incorporeu-hi les pipes, la pinya, i el pollastre de forma que la combinació de colors resulti atractiva, amaniu-ho amb una mica de vinagreta i gaudiu d’aquest sa i deliciós plat.

Evidentment, els ingredients poden variar segons el vostre gust, com per exemple, en lloc de pipes posar-hi nous pelades, o la salsa la podeu substituir per una altra, com pot ser una salsa rosa o un altre tipus de vinagreta.
Però la combinació de la pinya amb el pollastre fred és un clàssic que no falla mai.



Comentaris

Les més populars