CREMA DE MELÓ AMB SALMÓ MARINAT


CREMA DE MELÓ AMB SALMÓ MARINAT


Un refrescant plat d’estiu ple de contrastos i sabors molt agradables.

INGREDIENTS:

ü  1 meló
ü  ½ llom de salmó
ü  200 cc de crema de llet
ü  1 fulla de gelatina
ü   Sal, sucre, pebre blanc mòlt i  pebre vermell
ü  Oli d’oliva

 ELABORACIÓ:

Per començar, marineu el salmó.
Prepareu la sal i el sucre per marinar el salmó en una proporció d’1 kg. de sal per ½ kg de sucre i 10 gr. de pebre vermell. Barregeu be el ingredients i arrebosseu totalment el tall de salmó, net de pell i espines, amb aquest preparat. Poseu-lo a la nevera durant 12 hores (7h. sense nevera) i després el renteu amb aigua freda abundant. Després el talleu a tall petits i el poseu en un bol cobert amb oli d’oliva durant un mínim d’un hora.
Per fer la crema de meló peleu i traieu la grana del meló, talleu-lo a daus i tritureu-lo amb una batedora elèctrica.
Poseu la fulla de gelatina amb aigua freda per rehidratar-la.
En un pot apart, escalfeu la crema de llet i quan estigui apunt de bullir, retireu-la   del foc i  incorporeu-hi la fulla de gelatina rehidratada, remenant amb energia per que quedi ben dissolta. Incorporeu la crema de llet al meló, també  remenant amb energia, coleu-lo amb un colador fi i rectifiqueu de sal i pebre segons el vostre gust.
Reserveu-lo a la nevera per servir fresc.
Per servir el plat poseu un fons amb la crema de meló, al damunt uns talls de salmó i al final el podeu amanir amb una mica de l’oli de marinar el salmó
S’ha de servir molt fresc.

RECOMANACIONS:

Aquesta tècnica de marinar també es pot fer servir amb altre peixos o carns.

Comentaris

Les més populars