CREMA DE MELÓ AMB SALMÓ MARINAT
CREMA DE MELÓ AMB SALMÓ MARINAT
Un
refrescant plat d’estiu ple de contrastos i sabors molt agradables.
INGREDIENTS:
ü 1
meló
ü ½
llom de salmó
ü 200
cc de crema de llet
ü 1
fulla de gelatina
ü Sal, sucre, pebre blanc mòlt i pebre vermell
ü Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Per
començar, marineu el salmó.
Prepareu
la sal i el sucre per marinar el salmó en una proporció d’1 kg. de sal per ½ kg
de sucre i 10 gr. de pebre vermell. Barregeu be el ingredients i arrebosseu
totalment el tall de salmó, net de pell i espines, amb aquest preparat.
Poseu-lo a la nevera durant 12 hores (7h. sense nevera) i després el renteu amb
aigua freda abundant. Després el talleu a tall petits i el poseu en un bol
cobert amb oli d’oliva durant un mínim d’un hora.
Per
fer la crema de meló peleu i traieu la grana del meló, talleu-lo a daus i
tritureu-lo amb una batedora elèctrica.
Poseu
la fulla de gelatina amb aigua freda per rehidratar-la.
En un
pot apart, escalfeu la crema de llet i quan estigui apunt de bullir,
retireu-la del foc i incorporeu-hi la fulla de gelatina
rehidratada, remenant amb energia per que quedi ben dissolta. Incorporeu la
crema de llet al meló, també remenant
amb energia, coleu-lo amb un colador fi i rectifiqueu de sal i pebre segons el
vostre gust.
Reserveu-lo
a la nevera per servir fresc.
Per
servir el plat poseu un fons amb la crema de meló, al damunt uns talls de salmó
i al final el podeu amanir amb una mica de l’oli de marinar el salmó
S’ha
de servir molt fresc.
RECOMANACIONS:
Aquesta
tècnica de marinar també es pot fer servir amb altre peixos o carns.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada