COCA DE TURBOT AMB MUSELINA DE GAMBES I SALSA DE VI BLANC


COCA DE TURBOT AMB MUSELINA DE GAMBES I SALSA DE VI BLANC


Un dels peixos més delicats que podem trobar, en una combinació digna dels millors gourmets.

 INGREDIENTS:

  •   Un turbot a filets
  •   150 gr. de gamba pelada
  •   150 cc de nata líquida
  •   Pebre vermell
  •   1 placa de pasta de full

Per a la salsa de iogurt i vi:

  •   250 cc de vi blanc
  •   150 gr. de pebre negre
  •   1 iogurt grec
  •   1 cullerada d’orenga
  •   Sal i sucre

 ELABORACIÓ:

Per a fer la salsa de vi, poseu el vi en una cassola i deixeu-lo reduir fins que el seu volum sigui l’equivalent a dues cullerades.  Un cop reduït, barregeu-lo amb el iogurt i el pebre, i ajusteu-lo de sal i sucre.
Per fer la coca, talleu la placa de full en porcions de la mateixa mida que els filets de turbot. Punxeu-la amb una forquilla i coeu-la durant ¼ d’hora a 180 graus.  Un cop cuita, reserveu-la.
Per preparar la muselina poseu les gambes, la nata líquida, el pebre vermell i un polsim de sal en un bol de batedora.  Amb l’ajut d’una batedora mecànica, munteu-ho fins aconseguir una muselina.
Per preparar el plat, poseu els filets de turbot, lleugerament salpebrats, al damunt de les coques.   Cobriu-los amb la muselina de gambes i fornegeu-los durant 10 minuts a 180º. 
Serviu-ho calent i acompanyat amb la salsa de vi blanc i empolsinat amb una mica d’orenga.

 RECOMANACIONS:

L’estructura del plat, amb una base de pasta de full i una muselina al damunt i un filet de peix, la podeu fer servir amb altres peixos.


Comentaris

Les més populars