COCA DE TURBOT AMB MUSELINA DE GAMBES I SALSA DE VI BLANC
COCA DE TURBOT AMB MUSELINA DE GAMBES I SALSA DE VI BLANC
Un dels peixos més delicats que podem trobar, en
una combinació digna dels millors gourmets.
INGREDIENTS:
- Un turbot a filets
- 150 gr. de gamba pelada
- 150 cc de nata líquida
- Pebre vermell
- 1 placa de pasta de full
Per a la salsa de iogurt i vi:
- 250 cc de vi blanc
- 150 gr. de pebre negre
- 1 iogurt grec
- 1 cullerada d’orenga
- Sal i sucre
ELABORACIÓ:
Per a fer la salsa de vi, poseu el vi en una
cassola i deixeu-lo reduir fins que el seu volum sigui l’equivalent a dues
cullerades. Un cop reduït, barregeu-lo
amb el iogurt i el pebre, i ajusteu-lo de sal i sucre.
Per fer la coca, talleu la placa de full en
porcions de la mateixa mida que els filets de turbot. Punxeu-la amb una
forquilla i coeu-la durant ¼ d’hora a 180 graus. Un cop cuita, reserveu-la.
Per preparar la muselina poseu les gambes, la nata
líquida, el pebre vermell i un polsim de sal en un bol de batedora. Amb l’ajut d’una batedora mecànica, munteu-ho
fins aconseguir una muselina.
Per preparar el plat, poseu els filets de turbot,
lleugerament salpebrats, al damunt de les coques. Cobriu-los amb la muselina de gambes i
fornegeu-los durant 10 minuts a 180º.
Serviu-ho calent i acompanyat amb la salsa de vi
blanc i empolsinat amb una mica d’orenga.
RECOMANACIONS:
L’estructura del plat, amb una base de pasta de
full i una muselina al damunt i un filet de peix, la podeu fer servir amb
altres peixos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada